x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Mititelu despre transferul lui Găman la Dinamo: "Nu oricine cumpără lucruri furate!"

Mititelu despre transferul lui Găman la Dinamo: "Nu oricine cumpără lucruri furate!"

15 Mar 2011   •   09:36
Mititelu despre transferul lui Găman la Dinamo: "Nu oricine cumpără lucruri furate!"
Sursa foto: /Intact Images

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, luni, la sport.ro, că se aştepta ca jucătorul Valerică Găman să semneze cu Dinamo şi a adăugat că "nu oricine cumpără lucruri furate".

"Eu le-am spus apropiaţilor mei de acum o lună că la Dinamo îi va duce. Nu are oricine curaj să se încurce cu el. Nu oricine cumpără lucruri furate. La vară va veni înapoi la Universitatea Craiova. În câteva săptămâni se vor lămuri lucrurile. Acum, el (n.r. - Găman) şi-a mai vândut puţin sufletul şi a ajuns sclav pe plantaţia familiei Piţurcă şi trebuie să culeagă bumbacul la Dinamo în curte, că acolo are plantaţie familia Piţurcă. Piţurcă e neam de boier, are multe plantaţii şi trebuie să le culeagă sclavii lui", a spus Mititelu.

El aşteaptă ca TAS să-i de dreptate în litigiul cu Gămân şi Bărboianu şi nu crede că jucătorii vor avea timp prea mult să evolueze la Dinamo. "Nu cred că vor juca bine la Dinamo, pentru că sunt în urmă cu pregătirea şi în două-trei săptămâni TAS-ul va suspenda decizia frauduloasă a lui Mitică şi automat se vor suspenda şi legitimările", a adăugat Mititelu, care a precizat că nu se pune problema să negocieze, în vară, cu Dinamo transferul definitiv al jucătorilor Găman şi Bărboianu.

Oficialul oltean a afirmat că Piţurcă şi impresarii jucătorului l-au oprit pe fundaş să semneze contracte mult mai avantajoase şi că Dinamo era ultimul club unde trebuia să ajungă Găman. "Dacă voia să aibă grijă de familia lui, Găman trebuia să accepte oferta de la Vitesse, care îi dădea 800.000 de euro pe an. De ce nu a vrut să semneze? Ei zic că cei de la Vitesse nu au fost serioşi pentru că tratau cu noi, pentru că sunt oameni serioşi şi nu se încurcă cu barbugii şi cu şmenari de gen Piţurcă şi se trezesc cu impresari care cer 3 milioane de euro pe un jucător liber de contract. Noi ne înţelesesem cu Vitesse şi Găman trebuia să fie de acord cu actele de transfer dintre Craiova şi Vitesse. Ei nu, că Găman nu mai are treabă cu Craiova şi anulăm noi celelate acte. Găman este o marionetă, purtată din stânga în dreapta şi acum şi-a vândut sufletul. El nu va mai avea carieră prea frumoasă de acum înainte. El şi-a bătut joc de viaţa lui, a avut oferte clare de la Werder, Dnepr şi Vitesse. Din cauză că telecomanda Piţurcă l-a dus unde a avut el scopul, pe moşia lui, el a ajuns la Dinamo. Era ultimul club la care trebuia să ajungă, ţinând cont de istoria şi spiritul pe care eu am încercat să-l imprim la Universitatea Craiova. Piţurcă este un infractor în libertate la ora asta", a încheiat patronul Universităţii Craiova.

Fostul fundaş al Universităţii Craiova Valerică Găman, în vârstă de 22 de ani, a semnat, luni, un contract cu Dinamo valabil până în vară, cu opţiune de prelungire pentru încă cinci ani, a anunţat site-ul oficial al grupării "alb-roşii". Astfel, Găman se alătură fostului său coleg de la Universitatea Craiova, Ştefan Bărboianu, care a semnat şi el cu Dinamo, joi, un contract în condiţii asemănătoare. Cei doi fotbalişti au fost declaraţi liberi de contract în litigiul cu Universitatea Craiova, de Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Găman şi Bărboianu, care au fugit în data de 19 ianuarie din cantonamentul formaţiei Universitatea Craiova de la Govora, au cerut Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF să îi declare jucători liberi de contract, în baza unor dezlegări în alb, pe care patronul Adrian Mititelu i le-a dat fostului tehnician Victor Piţurcă. Finanţatorul clubului Universitatea Craiova a declarat atunci că cei doi jucători au fost "furaţi" de Victor Piţurcă.

Mititelu se află în conflict cu Piţurcă, pe care l-a demis de la echipă, la începutul acestui an, în urma unor neînţelegeri financiare. Patronul Universităţii i-a oferit, anul trecut, lui Piţurcă trei dezlegări în alb, drept garanţii că va asigura banii necesari la echipă.

×