x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Moldova a învins Dinamo

Moldova a învins Dinamo

de Adi Munteanu    |    22 Mai 2023   •   06:00
Moldova a învins Dinamo
Sursa foto: Hepta

​​​​​​​Duelul la distanță dintre Dinamo și Oțelul Galați a fost tranșat de Poli Iași încă din prima repriză. Dacă înainte de meci au existat suspiciuni că elevii lui Leo Grozavu, fost jucător la Dinamo și dinamovist declarat, nu-i vor încurca pe „câini” să promoveze direct în Liga 1, moldovenii au administrat o corecție drastică, scor 4-1.

Poli era deja promovată la ora meciului, mulți jucători se bucurau deja de vacanță, iar partida cu Dinamo nu mai aveau o miză atât de mare. Și totuși, ieșenii au făcut instrucție în nordul Moldovei cu Dinamo, așa cum au făcut și cu Steaua, învingând la un scor care nu lasă loc de comentarii. În sudul Moldovei, la Galați, Oțelul s-a chinuit amarnic cu Unirea Dej. Doar la aflarea rezultatului de la Iași s-a mai limpezit cât de cât jocul gălățenilor.

Rămăsese o singură necunoscută înaintea meciurilor de ieri, anume cine va promova alături de Poli Iași în prima ligă. Ieșenii știau deja de două etape că nu mai pot pierde nici promovarea, nici locul 1, și chiar era de așteptat să nu tragă „la rupere” cu Dinamo, dependentă de o victorie la Iași. În același timp, „Frații moldoveni din sud”, de la Galați, aveau un ușor avantaj față de Dinamo, pentru că la egalitate de puncte s-ar fi clasat peste câini, conform regulii FRF.  Astfel, Dinamo trebuia să bată la Iași, iar Oțelul - să nu învingă pe Unirea Dej.

Dinamo, de nerecunoscut

„Câinii” au sperat mult să evite barajul. După meciul excelent cu Steaua, erau chiar favoriți la Iași, echipă care avea deja obiectivul îndeplinit. Însă Dinamo s-a întors la jocul fără orizont pe care l-au avut în cea mai mare parte a sezonului, presărat cu gafe impardonabile, de care ieșenii au profitat fără să stea pe gânduri. Scorul sever de 4-1 arată însă doar vârful aisbergului, pentru că acesta putea fi mai mare. Doar aici s-a observat o anumită relaxare a jucătorilor lui Poli. Ovidiu Burcă s-a arătat dezamăgit de joc la finalul partidei și este îngrijorat de viitorul meci, barajul cu FC Argeș. „Va fi mult mai greu în baraj. Avem și doi accidentați după meciul de azi... Trebuie să ne adunăm, pentru că nu merităm să mai stăm un an în Liga 2. Locul lui Dinamo este în Superligă. Acum, când lucrurile s-au aranjat la nivel administrativ la club, mai este nevoie doar de jocul nostru, de concentrarea jucătorilor, de mine, să fim acolo”, a declarat Ovidiu Burcă după meci. De cealaltă parte, Leo Grozavu a spus după meci că este mai bucuros că au fost infirmate speculațiile că ar exista un aranjament cu Dinamo. „Am dat o palmă celor care au spus tot felul de aiureli. La fotbal totul este posibil. Uneori îți iese, alteori e posibil să nu-ți iasă. Dar aranjamente nu am făcut niciodată”, a spus antrenorul ieșenilor la final, aruncând o săgeată și spre Dorinel Munteanu, tehnicianul Oțelului declarând săptămâna trecută că la Iași va juca Dinamo Iași cu Dinamo București.

Galațiul a tremurat pe finalul sezonului

Oțelul a suferit mult în ultimele etape ale play-off-ului. În ultimele etape pierduse mult teren, cu înfrângeri la Iași, acasă cu Dinamo și la Buzău, a ajuns să aibă emoții la meciul de ieri, cu Unirea Dej. Dorinel era fericit la sfârșitul meciului, însă dacă play-off-ul mai dura 2-3 meciuri Oțelul nu mai prindea promovarea directă. Chiar și în meciul de ieri Oțelul a arătat multă oboseală, lipsă de inspirație, un joc fără orizont. Doar un norocos penalty a înclinat balanța, însă din acțiune Oțelul n-ar fi înscris nici dacă se mai juca o zi. Una peste alta, Galațiul a revenit în Liga 1, meritul este al lui Dorinel Munteanu, care a luat echipa din Liga 3 și, iată, după chiar primul sezon în „B”, promovează direct în „A”.  Adversarul de ieri, Unirea Dej, și-a vândut scump pielea. Chiar dacă au aflat în urmă cu câteva zile că n-au primit licența pentru Liga 1, și că „joacă degeaba”, ardelenii „au pus osul” cu multă ambiție și au pus multe probleme Oțelului. Mai mult, Unirea a avut mai multe ocazii decât Oțelul și a dominat în foarte multe momente.

FC Argeș - Dinamo și UTA - Gloria Buzău

„Degeaba” a jucat și Gloria Buzău cu Steaua. Știind că Unirea Dej a ieșit din calcule pentru baraj indiferent de rezultatul din Ghencea, Gloria a jucat ca într-un meci de de antrenament în vederea dublei cu UTA. Celălalt baraj se va disputa între FC Argeș și Dinamo, iar turul dublelor se va disputa peste o săptămână, pe terenul echipelor din Liga 2.

 

×