x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern O noua RETRAGERE in fotbalul romanesc. Au ramas fara bani si au RENUNȚAT la locul din campionat

O noua RETRAGERE in fotbalul romanesc. Au ramas fara bani si au RENUNȚAT la locul din campionat

08 Iul 2016   •   09:59
O noua RETRAGERE in fotbalul romanesc. Au ramas fara bani si au RENUNȚAT la locul din campionat
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Echipa de fotbal Şoimii Pâncota se va retrage din campionatul ligii a doua, după ce consilierii locali ai oraşului arădean au decis să nu mai finanţeze clubul, în urma întâlnirii de joi dintre preşedintele Pavel Piroş şi autorităţile locale.

La finalul a circa două ore de discuţii, consilierii locali ai oraşului au decis să nu mai finanţeze clubul Şoimii Pâncota în Liga a 2-a, dar nici în Liga a 3-a. În plus s-a decis ca locul din Liga a 2-a şi, implicit clubul, cu pasive şi active, să fie scos la vânzare.

''Oficialităţile locale din Pâncota au decis întreruperea imediată a finanţării clubului. Este clar că eu nu pot susţine de unul singur un club de fotbal, drept pentru care suntem pe cale să punem capăt proiectului Şoimii Pâncota, ce a început în Liga a 4-a şi iată că se încheie după cel de-al doilea an de Liga a II-a'', a declarat presei omul de afaceri Pavel Piroş.

La rândul său, Dan Pocrişer, noul primar al oraşului, s-a arătat afectat de hotărârea Consiliului Local.

'Trebuie însă să fim realişti, să ne dăm seama că până la urmă suntem un oraş destul de mic şi avem destule alte lucruri de făcut pentru comunitate. Suntem aleşi de oameni pentru oameni, iar dacă majoritatea a decis într-o direcţie trebuie să o respectăm', a afirmat Dan Pocrişer.

'Voi ceda clubul cu active şi pasive. Întrucât noile oficialităţi locale din Pâncota nu vor mai aloca bani pentru ultimele două salarii aferente stagiunii trecute şi, în plus, s-au mai adunat şi alte datorii - în special către Federaţia Română de Fotbal, viitorii proprietari ai clubului vor trebui să scoată din buzunar circa 270.000 de lei pentru a acoperi pasivele', a spus Pavel Piroş.

Acesta a mai spus că ar prefera un investitor din judeţul Arad căruia să-i cedeze clubul.

'Mi-aş dori să găsesc pe cineva din judeţ care să preia clubul. Am putea să-l ajutăm cu terenul, cu baza sportivă din Pâncota, care e omologată pentru Liga a 2-a. Dar deocamdată nu avem nimic concret', a adăugat Pavel Piroş.

În ceea ce priveşte viitorul fotbalului din oraş, noul primar şi consilierii locali au anunţat că vor sprijini un nou club care să pornească de jos.

'Investiţiile se vor concentra pe copiii şi juniorii din zonă, dar şi pe sportul de masă. De asemenea, vom înscrie o echipă în Liga a V-a sau a VI-a, unde vom fi acceptaţi de AJF. Cred că un buget de 40-50.000 de lei ne va fi suficient în primul an, dar important este să pornim la drum', a conchis primarul Dan Pocrişer. AGERPRES

×