x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Pleacă Reghe, vine Rădoi

Pleacă Reghe, vine Rădoi

de Adi Munteanu    |    13 Iun 2022   •   07:00
Pleacă Reghe, vine Rădoi
Sursa foto: Agerpres

„La Universitatea trebuie să vină antrenor un oltean, un om al locului. E complicat cu oltenii, mai ales la Craiova. Acolo se vrea titlul an de an. Și din tribune, și de la șefii clubului”, spunea fostul președinte al Ligii, Dumitru Dragomir. Cum anul ăsta au fost ratate două din trei obiective, titlul și Cupa, soarta lui Reghecampf pare decisă. Calificarea în preliminariile Conference League nu reprezintă o mare performanță pentru Rotaru și Cârțu.

Craiova este din nou pe un butoi de pulbere. Culmea, ambele echipe din Bănie au probleme cu antrenorii. Prima care a schimbat a fost echipa lui Mititelu, care l-a alungat a opta oară pe Nicolo Napoli, înlocuit de Croitoru, plecat de la Botoșani. Acum și cealaltă Craiova intenționează să schimbe banca tehnică.

Cârțu se implică tot mai mult la echipă

Până să fie ales președinte la club, Sorin Cârțu avea un rol mai degrabă decorativ. De când a devenit președinte cu acte în regulă  și cu responsabilități precise, Cârțu nu se mai abține în a critica jocul sau tactica antrenorului. Semnale că lui Cârțu „i se cam pusese pata” pe Reghecampf au tot fost în ultima vreme, intervenind chiar dur după ratarea celui de-al doilea obiectiv, Cupa României. „Sorinaccio” l-ar fi concediat pe Reghe încă de atunci, însă s-a abținut din cauza clauzei de 300.000 de euro pe care o are antrenorul în caz de demitere. Și acum există această clauză, însă situația este alta.

Și Rotaru l-ar demite pe Reghe

O întâmplare ciudată s-a petrecut zilele trecute. Într-un restaurant din București, unde stăteau la aceeași masă Rotaru și Reghe, a apărut din senin Anamaria Prodan și s-a așezat, ostentativ chiar lângă ei, moment în care antrenorul a plecat. Doar că, după aceea, Rotaru și impresara au discutat încă o oră, după cum au declarat amândoi. Suporterii consideră că acesta a fost momentul în care s-a decis îndepărtarea lui Reghe de la echipă. Însă suporterii sunt mai degrabă de partea antrenorului și cer conducerii să aducă jucători. „Nu de antrenor nou avem nevoie. De jucători avem nevoie”, au scris aceștia pe grupurile de fani ai CSU Craiova. Dar soarta lui Reghe este decisă și se va oficializa cel mai probabil azi: va pleca. Rămâne de văzut în ce condiții financiare.

Rădoi, Săndoi și Neagoe sunt pe lista de înlocuitori

În opoziție cu suporterii, care vor ca Reghe să continue, Cârțu și Rotaru au făcut lista cu înlocuitori. În fruntea ei este Mirel Rădoi, rămas liber după plecarea de la națională. Acesta a declarat în mai multe rânduri că își dorește să preia o echipă din Liga 1 care are obiectiv titlul. Cum în ultimii ani candidatele la titlu au fost doar CSU, CFR și FCSB, apropoul lui Mirel este clar spre Universitatea.

Variantele 2 și 3 sunt Emil Săndoi, care și-a încheiat contractul la Chindia, și Eugen Neagoe. Amândoi au declarat că doresc mult să antreneze la Craiova, indiferent la care din echipe, fie că ar fi vorba de CS Universitatea, fie FC U Craiova 1948.

 

Mirel Rădoi este prima opțiune după plecarea lui Reghe

×
Subiecte în articol: demisie reghecampf reghecampf