x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Puncte, nu spectacol

Puncte, nu spectacol

de Delia Gomoescu    |    06 Sep 2010   •   00:00
Puncte, nu spectacol
Sursa foto: /Reuters

Sosirea lui Laurent Blanc pe banca tehnică şi construcţia unei noi echipe i-au făcut pe francezi să viseze la gloria de odinioară.

Eşecul în faţa Belarusului i-a adus însă rapid pe "cocoşi" cu picioarele pe pământ. Potrivit cotidianului L' Equipe, selecţionerul pare nevoit să-şi lase baltă proiectele iniţiale şi să urmărească ceva mai palpabil: punctele. "Jocul frumos e o filosofie.

Acum avem nevoie de rezultate", a spus Blanc a doua zi după înfrângerea de pe Stade de France. Şi totuşi, dacă înainte de jocul de vineri seară cuvântul de ordine era "victorie", între timp, lucrurile s-au mai schimbat. Brusc, francezii au realizat că şi un rezultat de egalitate pe terenul liderului grupei D ar fi mulţumitor. "În contextul actual, nu cred că există cineva care să spună că mergem în Bosnia să câştigăm", a adăugat antrenorul. Mai ales că "les bleus" stau tare prost la capitolul atacanţi. Pe lista accidentaţilor, alături de Remy şi Saha, a apărut şi Hoarau. Astfel, Blanc l-a convocat de urgenţă pe Jimmy Briand (Lyon). Totuşi, selecţionerul a primit şi o veste bună: Benzema e refăcut.


Bosniac bătut
Unul dintre vicepreşedinţii Federaţiei Bosniace de Fotbal (FSBiH), Bogdan Ceko, a fost agresat vineri, în Luxemburg. Ceko a fost bătut chiar în faţa hotelului în care era cazată naţionala ţării sale. Ulterior, oficialul bosniac a fost dus la spital, întrucât prezenta mai multe contuzii, mai ales în zona capului. Potrivit televiziunii FTV, este posibil ca agresorii să fi fost suporteri nemulţumiţi de conducerea FSBiH. Federaţia bosniacă riscă să fie sancţionată de FIFA şi UEFA, din cauza incapacităţii sale de a adopta un nou statut, în vederea alegerii unui preşedinte unic.

×
Subiecte în articol: stiri