x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Război şi anomalii în Giuleşti: CS Rapid a dat în judecată FC Rapid

Război şi anomalii în Giuleşti: CS Rapid a dat în judecată FC Rapid

de Mihai Igirosanu    |    23 Feb 2011   •   20:43
Război şi anomalii în Giuleşti: CS Rapid a dat în judecată FC Rapid
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor
153429-alex-nicodim-gsp-intact-aalx2979.jpgDisputa dintre administratorul Stadionului Giuleşti–Valentin Stănescu, Clubul Sportiv Rapid, pe de o parte, şi Fotbal Club Rapid, de cealaltă, îşi consumă în aceste zile un nou episod. Preşedintele CS Rapid, Mihai Za­haria, a anunţat ieri că va da în judecată FC Rapid pentru un prejudiciu de 600.000 de lei, reprezentând chiria şi utilităţile stadionului de sub Podul Grant din 2008 până în prezent.

"Am urmat calea legală, pentru că altfel nu se mai poate! FC Rapid are să ne plătească chiria şi utilităţile pentru Stadionul Giuleşti din 2008 până în prezent. Nu se poate, un club de talia Rapidului să nu-şi plătească datoriile. Noi de unde să plătim?" O primă anomalie este aceea că, după spusele lui Zaharia, primul termen de judecată ar fi programat abia în 2012:

"Plângerea am înregistrat-o la Judecătoria Sectorului 6, iar prejudiciul este de 6 miliarde (n.r. – 600.000 de lei noi). Prima înfăţişare nu ştiu exact când este, dar juristul nostru mi-a spus că ar fi în 2012", a mai spus Zaharia.

Totuşi, inexplicabil, Zaharia mai precizează: "Nu pot să le inter­zic să joace pe Giuleşti. I-am dat în judecată, urmăm calea legală, dar e vorba de Rapid. Sunt rapidist, nu pot să le interzic să joace aici".

În replică, preşedintele FC Rapid, Dinu Gheor­ghe, a declarat: "Totul depinde de Comisia de Licenţiere, dar şi mie îmi vine din ce în ce mai greu să cred că vom putea juca pe Giuleşti şi în sezonul viitor. Sunt probleme mari de securitate aici. Cine poate să dărâme şi să construiască un nou stadion? La Cluj s-a implicat şi municipalitatea, dar în restul ţării nici un club nu şi-a construit stadion propriu".

×