x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Reghecampf a semnat cu Steaua: Obiectivul meu e câştigarea titlului, va fi o foarte mare provocare

Reghecampf a semnat cu Steaua: Obiectivul meu e câştigarea titlului, va fi o foarte mare provocare

04 Dec 2015   •   17:00
Reghecampf a semnat cu Steaua: Obiectivul meu e câştigarea titlului, va fi o foarte mare provocare

Laurenţiu Reghecampf a declarat, vineri, în prima sa conferinţă de presă de la instalarea în funcţia de antrenor principal la echipa de fotbal Steaua, că obiectivul din acest sezon este câştigarea campionatului, precizând că va fi o foarte mare provocare ţinând cont de distanţa de 10 puncte care o desparte pe gruparea roş-albastră de liderul clasamentului, Astra Giurgiu.

"Este o situaţie dificilă la echipă, dar acum ne gândim mai mult că reducem distanţa faţă de Astra şi să vorbim mai puţin. Conflictele şi dialogurile la distanţă nu îşi au rostul. Avem nevoie de puncte pentru că obiectivul nostru este câştigarea campionatului. Credem că se poate realiza şi vom lupta până la capăt pentru el. Suntem optimişti că această diferenţă de puncte se poate remonta deoarece avem un lot valoros", a spus Reghecampf.

Ultima oară la Litex Loveci, tehnicianul a afirmat că nu ar fi acceptat să se întoarcă în campionatul intern la o altă echipă în afară de Steaua. "Sunt bucuros că am revenit la Steaua, MM (n.r. - Mihai Stoica) o să fie cât de curând lângă noi şi o să refacem acel trio de succes (n.r. - împreună cu finanţatorul Gigi Becali) de acum ceva timp. Am ales să mă întorc pentru că Steaua reprezintă pentru mine foarte mult. Echipa trece printr-o perioadă grea şi o să fie o provocare foarte mare pentru mine pentru că în ultimii patru-cinci ani Steaua nu a fost niciodată la o distanţă aşa de mare de primul loc. Apoi am revenit şi pentru a fi alături de familie. Oricum, eu nu m-aş fi întors în campionatul intern la o altă echipă. Nu ştiu dacă a fost mai uşor primul meu mandat. Niciodată la Steaua nu e uşor, poate că acum e un pic diferit pentru că există această diferenţă de puncte în clasament", a menţionat el.

Reghecampf este de părere că în perioada următoare suporterii se vor întoarce în tribună, iar echipa va reveni la baza de pregătire din Bulevardul Ghencea. "Sunt jucători buni la Steaua acum, dar trebuie să o luăm pas cu pas. Steaua a pierdut în ultimul timp foarte mult, şi suporteri, şi alte lucruri (n.r. - siglă, stadion şi baza de pregătire) din cauza faptului că rezultatele nu au fost foarte bune. Dar fanii se vor întoarce lângă echipă, simt eu asta. Iar din informaţiile mele, se lucrează, mă refer la conducere, pentru a rezolva şi problema cu baza din Ghencea şi celelalte lucruri", a mai afirmat antrenorul.

Laurenţiu Reghecampf îşi asumă faptul că poate fi demis în cazul în care Steaua nu va avea rezultate. "Nu cred că există în fotbal un antrenor care să nu fie schimbat când nu sunt rezultate. Este un lucru pe care mi-l asum şi eu, şi clubul. Dar sper să nu ajungem acolo. Eu cred că vom putea îndrepta lucrurile cât se poate de repede şi o să readucem Steaua acolo unde îi este locul. Nu cred că se va întâmpla ca Steaua să rateze play-off-ul. Vom lucra în fiecare zi să nu se întâmple asta. Şi nu scad şansele la titlu dacă vom juca toate meciurile în deplasare. Steaua este o echipă iubită şi oriunde vom juca vom fi înconjuraţi de foarte mulţi fani. Sper să se rezolve şi problema şi să putem juca din nou pe Arena Naţională cât mai repede", a afirmat tehnicianul.

Referitor la Mirel Rădoi, cel care a condus din punct de vedere tehnic Steaua în acest sezon, Reghecampf a menţionat că este dispus să discute cu el: "Eu sunt deschis să vorbesc cu toată lumea. Când primesc informaţii despre echipa pe care o antrenez, eu sunt deschis. Nu am niciun fel de problemă cu Mirel. Dacă ei (n.r. - Mirel Rădoi şi Nicolae Dică) sunt dispuşi să discute cu mine şi să ajute într-un fel echipa pentru a avea rezultate mai bune, atunci pentru mine nu este niciun fel de problemă".

Tehnicianul susţine că nu a fost deranjat de declaraţia lui Rădoi în care acesta i-a invitat să vină la Steaua pe antrenorii stelişti care apar la televizor şi cer salarii de 25.000 de euro pe lună. "Nu m-a deranjat pentru că nu m-am simţit vizat. Eu eram antrenor sub contract şi nu apar la televiziuni. Nu am de ce să mă supăr, mai ales că era un moment dificil pentru Mirel Rădoi, pierduse un meci în minutul 93. Oamenii când au parte de asemenea evenimente de multe ori au anumite reacţii, aşa că nu am de ce să mă supăr", a precizat acesta.

În schimb, Reghecampf a subliniat faptul că va lucra direct cu finanţatorul Gigi Becali şi nu ştie dacă Mirel Rădoi va rămâne în funcţia de director sportiv al clubului. "Până acum nu am discutat absolut nimic cu patronul (n.r. - despre Mirel Rădoi în funcţia de director sportiv). Dar nu am niciun fel de problemă. Eu voi lucra direct cu patronul, aşa cum am făcut-o până acum, şi cu MM. Iar dacă vor fi şi alţi colaboratori, o voi face cu cea mai mare plăcere", a mai spus el.

Antrenorul a refuzat să nominalizeze jucătorii care vor veni la Steaua în pauza competiţională din iarnă. "Eu nu voi vorbi despre jucătorii care vor veni la Steaua până nu se termină campionatul. Nu e perioada în care putem face transferuri şi avem nevoie de linişte. Acum trebuie să mă bazez pe cei care sunt în lot şi am încredere în ei. Am discutat cu ei, am discutat şi cu Tade, i-am spus să marcheze şi să joace cât mai simplu", a explicat tehnicianul.

Antrenorul Laurenţiu Reghecampf a semnat, joi, un contract valabil pe două sezoane şi jumătate cu Steaua Bucureşti. Fost jucător al Stelei, Reghecampf a cucerit în primul său mandat de antrenor la Steaua două titluri de campion şi Supercupa României. El va colabora, ca şi înainte, cu Thomas Neubert, Anton Petrea, Cristinel Ţermure şi Florin Tene.

Reghecampf, care şi-a reziliat, joi, contractul cu echipa bulgară Litex Loveci, îl înlocuieşte la Steaua pe Nicolae Dică, numit antrenor interimar (1-1 cu ASA Târgu Mureş) după demisia lui Mirel Rădoi în urma eşecului cu Astra Giurgiu (0-1, la Piteşti).

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: reghecampf steaua rădoi contract antrenament