x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Chindia Târgoviște și CS Mioveni retrogradează, UTA și FC Argeș se duc la baraj

Chindia Târgoviște și CS Mioveni retrogradează, UTA și FC Argeș se duc la baraj

de Redacția Jurnalul    |    19 Mai 2023   •   22:42
Chindia Târgoviște și CS Mioveni retrogradează, UTA și FC Argeș se duc la baraj
Sursa foto: SuperLiga Romania

Vineri seara, 3 partide cu o importanță decisivă au avut loc simultan, la aceeași oră, în cadrul play-out-ului Superligii. Două echipe au retrogradat, iar alte două se vor duela în barajul de menținere/promovare. De asemenea, a fost stabilită și echipa gazdă a barajului Conference League.

UTA Arad – FC U Craiova 1-1 (0-0)
FC Argeș - Petrolul Ploiești 3-0 (1-0)
Chindia Târgoviște - FC Voluntari 2-2 (0-2)

Înainte de aceste meciuri, Mioveni era deja retrogradată în liga a doua, de mai multe etape. Locul al doilea care ducea direct în liga a doua era disputat între FC Argeș și Chindia Târgoviște, cele două echipe luptând de la distanță pentru a evita retrogradarea directă.

Formația din Mioveni a primit pe teren propriu vizita lui FC Voluntari, într-un moment în care s-a inaugurat stadionul renovat din oraș. Acest meci a reprezentat și ultimul duel al echipei locale în prima ligă, înainte de retrogradare.

Echipa din Ilfov a condus cu 2-0 în meciul de la Târgoviște, însă gazdele au reușit să revină și să egaleze la 2-2, rezultat care nu a fost îndeajuns pentru a evita retrogradarea.
FC Argeș a reușit să se salveze în ultima etapă, situându-se la un punct deasupra liniei retrogradării directe. Piteștenii au obținut o victorie pe teren propriu, 3-0, în fața echipei Petrolul Ploiești, și vor merge acum în baraj, în încercarea de a se menține în prima ligă.

UTA Arad a condus în partida cu FC U Craiova cu 1-0, însă oltenii au revenit și au egalat, câștigând astfel play-out-ul în fața echipei FC Voluntari.

După aceste rezultate, se conturează și mai clar tabloul barajului de menținere/promovare. Astfel, UTA Arad și FC Argeș vor fi echipele care vor lupta pentru a-și păstra locul în Superligă, adversarii lor urmând a fi deciși duminică, după ultima etapă din Liga 2.

 

(sursa: Mediafax)

×