x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern România şi Bulgaria vor să găzduiască împreună Euro 2020

România şi Bulgaria vor să găzduiască împreună Euro 2020

24 Mar 2011   •   10:40
România şi Bulgaria vor să găzduiască împreună Euro 2020
Sursa foto: /Intact Images

Mircea Sandu nu se lasă şi vrea să aducă Euro 2020 în România! La fel de mult îşi doresc şi bulgarii, care, prin vocea preşedintelui federaţiei de la Sofia, Borislav Mihailov, au anunţat că intenţionează să organizeze turneul final de peste nouă ani împreună cu românii.

De altfel, şeful FRF a discutat cu Mihailov despre acest proiect cu ocazia Congresului UEFA, unde amândoi au fost realeşi în Comitetul Executiv al forului continental.

La revenirea de la Paris, şeful federaţiei bulgare a declarat: "Ne dorim foarte mult să organizăm Euro 2020, iar românii îşi doresc acelaşi lucru. Ştiu că nu va fi simplu şi că va trebui pentru început să găzduim câteva turnee europene pentru juniori Under 17 şi Under 19. Avem mulţi prieteni în România. Vom analiza totul pas cu pas şi apoi vom candida, alături de vecinii noştri la organizarea Campionatului European 2020. Guvernul bulgar va finanţa constructia mai multor stadioane in Sofia, Burgas si Varna.", a declarat Mihailov, care a devenit primul bulgar ales în Comitetul Executiv al UEFA.

Varianta unei organizări a Europenelor din 2020 împreună cu Bulgaria vine la trei luni după ce Mircea Sandu anunţase că România ar putea candida alături de Ungaria la organizarea Euro 2024.

Până la organizarea unui Campionat European, România va găzdui în 2012 finala Europa League, pe noul stadion Naţional.

×
Subiecte în articol: fotbal mircea sandu fotbal intern euro 2020