x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Sandu, despre viitorul selecţioner: "Olăroiu, da, Dorinel şi Sabău, nu"

Sandu, despre viitorul selecţioner: "Olăroiu, da, Dorinel şi Sabău, nu"

07 Apr 2011   •   19:08
Sandu, despre viitorul selecţioner: "Olăroiu, da, Dorinel şi Sabău, nu"
Sursa foto: /Intact Images

Deşi a spus în conferinţa de presă de azi că nu a contactat alţi antrenori pentru a prelua naţionala în eventuala plecării lui Răzvan Lucescu, Mircea Sandu a nominalizat totuşi câţiva posibili viitori selecţioneri, prima şansă părând să o aibă fostul stelist Cosmin Olăroiu.

"La ora actuală doar doi-trei antrenori, cu o carte de vizită cât de cât, ar putea veni la echipa naţională. Îl pun pe Lupescu, e antrenor, a fost la Bacău, la Braşov... nu, glumesc. Nu sunt multe nume. Am pronunţat acum o lună sau două spre cine ne putem îndrepta. Trebuie să fie cineva. S-a vehiculat în presă Olăroiu. Da, Olăroiu poate fi unul dintre antrenorii echipei naţionale, are o carte de vizită importantă la 41-42 de ani. A câştigat campionate, a câştigat Cupă, a jucat o semifinală de cupă europeană, aşa că Olăroiu poate intra în această ecuaţie a echipei naţionale. În plus, e un om care se impune... dar n-am vorbit", a spus Sandu.

"S-a spus de Piţurcă şi avem experienţa cu Piţurcă. E un selecţioner foarte bun. Dorinel Munteanu, nu cred că e timpul... Neluţu Sabău, la fel, nu cred că e timpul. Dan Petrescu are un angajament. Dar nu mai vreau să spun nume, Rednic, Andone şi aşa mai departe, că după aia iar se scrie că «stai dom'le, că ăştia spun la mişto numele astea». De aceea, vă spun că n-am vorbit cu nimeni. Până nu se hotăra astăzi, de ce să iau legătura? Să-l păcălesc pe om să-i spun: «Bă, vezi că mâine eşti antrenorul echipei naţionale»? Poate fi şi antrenor străin, dar vom vedea. Se duce naibii şcoala de antrenori români dacă ajungem cu selecţioner străin", a mai declarat preşedintele federaţiei.

Întrebat dacă un alt selecţioner ar putea califica România la Euro 2016, Sandu a răspuns: "Da. Probabil şi Lucescu poate să o facă, numai că eu astăzi nu am această credinţă. De ce poate să o facă? Pentru că 2016 înseamnă 4 ani de muncă în care poţi să îţi organizezi bine un lot de jucători, ai peste 30 de jucători şi în plus sunt 24 de echipe care se califică".

×