x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Africa de Sud-Mexic 1-1: Tshabalala, anulat de Marquez

Africa de Sud-Mexic 1-1: Tshabalala, anulat de Marquez

11 Iun 2010   •   00:00
Africa de Sud-Mexic 1-1: Tshabalala, anulat de Marquez
Sursa foto: /Reuters

În ciuda tradiţiei, meciul de deschidere al CM 2010, Africa de Sud - Mexic, a început spectaculos, cu mexicanii ignorând corul infernal al vuvuzelelor şi înghesuind reprezentativa ţării gazdă în propriul careu. Numai că Giovanni Dos Santos sau "Guille" Franco nu au reuşit să-l învingă din diferite poziţii pe bravul portar al sud-africanilor, Khune. După pauză, împinşi de la spate de cei aproape 90.000 de spectatori, elevii brazilianului Carlos Alberto Pareira au început să-şi folosească arma de bază, contraatacul. Digkacoi, Pienaar şi Tshabalala au desenat superb în minutul 55, iar ultimul a finalizat cu un şut la vinclu, aruncând în extaz fanii de pe Soccer City din Johannesburg. Aproape instantaneu, mexicanii au reluat atacurile, dar într-un ritm lent şi au fost foarte aproape să fie executaţi decisiv la o altă contră letală a gazdelor.

Salvatorul mexicanilor a fost vedeta Rafa Marquez, jucătorul Barcelonei speculând prompt o gafă de proporţii în defensiva Africii de Sud. Până la final, mexicanii au pasat, dar senzaţia a fost aceea că ambele echipe s-au mulţumit cu punctul obţinut la debutul în competiţie. Presa sud-africană a salutat, sâmbătă, în unanimitate, prima zi a Cupei Mondiale de fotbal. O fotografie cu o arenă Soccer City arhiplină se putea vedea pe prima pagină a cotidianului The Star, cu titlul "Ayoba, Mzansi!" ("Foarte cool, Africa de Sud!", în argou local). "Respect: asta este ceea ce merităm după prima zi. Africa de Sud a organizat o ceremonie de deschidere uimitoare, iar Bafana Bafana ne-a ţinut cu sufletul la gură în meciul contra Mexicului. Faptul că jucătorii noştri au fost atât de aproape de victorie demonstrează că nu suntem o naţiune de visători.
Poate că noi visăm, dar avem curajul, energia şi determinarea de a concretiza visurile noastre", a mai scris The Star. "Goool" a titrat publicaţia Weekend Argus din Cape Town sub o fotografie a jucătorului sud-african Siphiwe Tshabalala, entuziast după ce a marcat primul gol al competiţiei mondiale. Totuşi, publicaţia Citizen a titrat "Atât de aproape de victorie", regretând faptul că Teko Modise a ratat ocazia de a marca al doilea gol al sud-africanilor, înainte ca Mexic s-a egaleze.

Pentru live text daţi click aici

×
Subiecte în articol: cm2010