x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Africa de Sud - Uruguay 0-3: Forlan, ucigaşul perfect

Africa de Sud - Uruguay 0-3: Forlan, ucigaşul perfect

de Mihai Igirosanu    |    16 Iun 2010   •   00:00
Africa de Sud - Uruguay 0-3: Forlan, ucigaşul perfect
Sursa foto: /Reuters

Hrănită de execuţiile magnifice ale golgeterului Diego Forlan, Uruguay-ul a înecat aseară, la Pretoria, speranţele sud-africanilor. Fără să aibă prea multe din celebrul stil sud-american, echipa pregătită de Oscar Washington Tabarez s-a dovedit mult prea experimentată pentru ambiţioasa dar naiva reprezentativa ţarii gazdă. Practic, soarta celor trei puncte s-a decis încă din minutul 24, când Forlan a expediat direct sub bară o torpilă de la circa 25 de metri, deviată nefericit de căpitanul gazdelor, Mokoena.

Toată strategia pregătită de Carlos Alberto Parreira s-a dat peste cap, iar Africa de Sud a fost incapabilă să împingă liniile spre poarta lui Muslera. Presingul avansat şi agasant al celeştilor a fost decisiv, linia de mijloc condusă de Steven Pienaar nereuşind să iasă decât arareori din plasa gândită de Tabarez. Pe final, oportunistul Luis Suarez a fost agăţat în careu de portarul sud-african, Khune, iar centralul elveţian Massimo Busacca a dictat penalty şi l-a trimis direct la vestiare pe goalkeeper-ul gazdelor. Forlan a transformat perfect: 0-2. Atacantul lui Atletico Madrid este singurul uruguayan, din 1954 încoace, care a marcat la două Campionate Mondiale. În cel de-al cincilea minut al prelungirilor, fostul jucător al celor de la CFR Cluj, Alvaro Pereira a pus cireaşa pe tort, îndeplinind o simplă formalitate după un serviciu ireproşabil al lui Suarez. A fost cel de-al treilea gol marcat de fostul clujean şi actualul fundaş de la FC Porto pentru dubla campioană mondială. În mod logic, Diego Forlan, care a realizat prima "dublă" de la această ediţie a CM, a fost ales de FIFA jucătorul meciului.


Echipele sud-americane merg ireproşabil. Atenţie Europa!
Toate echipele sud-americane au avut un start de competiţie aproape perfect, ameninţându-şi puternic marile rivale din Europa. Argentina (1-0 cu Nigeria), Brazilia (2-1 cu Coreea de Nord), Chile (1-0 cu Honduras), Uruguay (0-0 cu Franţa şi 3-0 cu Africa de Sud) şi Paraguay (1-1 cu Italia) se află în pole-position pentru calificarea în optimile de finală. Mai mult, sud-americanii au arătat jocuri extrem de plăcute şi ofensivele lor sunt de natură să-şi înspăimânte adversarele. Pe de altă parte, Africa de Sud este foarte aproape să bifeze un record negativ. Gazdele unui Campionat Mondial nu au fost niciodată fără victorie după două meciuri jucate şi sunt neînvinse de 15 meciuri, de când SUA a pierdut, 0-1, cu România, în 1994. Eşecul suferit aseară a estompat valul de entuziasm din Africa de Sud, mii de suporteri părăsind aseară stadionul din Pretoria imediat după golul de 0-2, marcat din penalty de Diego Forlan.


Pentru livetext daţi click aici

×
Subiecte în articol: cm2010