x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Al treilea Scudetto din istorie pentru Napoli. Spalletti în lacrimi: „Dedic victoria fratelui meu mort!”

Al treilea Scudetto din istorie pentru Napoli. Spalletti în lacrimi: „Dedic victoria fratelui meu mort!”

de Redacția Jurnalul    |    05 Mai 2023   •   09:30
Al treilea Scudetto din istorie pentru Napoli. Spalletti în lacrimi: „Dedic victoria fratelui meu mort!”
Sursa foto: Hepta

Primul Scudetto din cariera lui Luciano Spalletti în Italia s-a lăsat cu un amestec de emoții. „Este pentru tine, Napoli”, a strigat Spalletti, dedicând victoria orașului, după ce a adus Scudetto înapoi la Napoli după 33 de ani. Din păcate, petrecerea de după meciul cu Udinese a fost pătată de sânge.

„Cea mai mare emoție a mea este să-i văd pe fanii napoletani fericiți. Problema a fost să ajungem aici, ei vor trece prin anumite momente din viața lor gândindu-se la acest moment. Acești oameni au dreptul să trăiască aceste momente. Acum mă simt mai relaxat, am reușit, fericirea se termină aici”, a declarat Spalletti.

Apoi au venit lacrimile, gândindu-se la fratele său, care a murit în 2019: „Dedic titlul familiei mele, mă gândesc la fratele meu Marcello”, a adăugat el, vizibil emoționat, relatează Il Messaggero.

Kvara și Osimhen sunt protagoniștii absoluți, dar și Zerbin, Gaetano, Zedadka, Gollini, care a fost lăudat de antrenor când a salvat echipa în meciul cu Atalanta, după ce Meret nu se simțea bine, au avut rolul lor, cu aplauze și complimente din partea antrenorului: "Avem șansa de a obține victorii pentru a ne scrie numele în istoria echipei. Îmi doresc o echipă de tineri care să creadă în talentul lor și să-l pună în practică împotriva oricărui adversar".

Luciano Spalletti își începea aventura pe banca lui Napoli în iulie 2021, trasând un curs pe care el și clubul au reușit să-l ducă până la triumful de astăzi, a treia piesă din istoria Squadrei Azzurra. Cea mai importantă piesă a carierei sale, a unui antrenor născut în stațiunea turistică Certaldo, pasionat de fotbal și de psihologia formării unei echipe adevărate, dar care în Italia nu a câștigat până acum niciodată Scudetto, chiar dacă a antrenat echipe de top precum Roma și Inter.

Acum este gata împreună cu echipa să se bucure de lunga sărbătoare, de victoria record a lui Napoli și să simtă adevărata bucurie a unui oraș despre care a spus, la sosire, că este „un context stimulant din toate punctele de vedere”.

Napoli a remizat joi cu Udinese și a câștigat primul Scudetto fără Diego Maradona.

Petrecere pătată de sânge

Petrecere colectivă în Napoli, cu steaguri, fumigene, focuri de artificii, dansuri și cântece a ținut până în zori, fiind, din păcate, pătată de sânge. Patru persoane au fost rănite, una dintre acestea murind.

Este vorba despre un tânăr de 26 de ani, care fusese internat în stare gravă la spitalul Cardarelli. Dinamica este în curs de stabilire, însă se pare că, în euforia sărbătorilor, cineva a decis să tragă cu un pistol sau altă armă de foc.

Două persoane sunt internate în spital din cauza rănilor la mâini provocate de petarde. Un bărbat în vârstă de 49 de ani și un tânăr de 19 ani sunt tratați la spitalul Pellegrini din Napoli. iar tânărul de 19 ani a suferit pierderea câtorva degete la mâna dreaptă.

În oraș, sărbătorile au continuat ore în șir pentru victoria Scudetto pe care Napoli a obținut-o.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: napoli spalletti