x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Andrei Rațiu, pregătit să bată penalty-ul decisiv în partida cu Olanda

Andrei Rațiu, pregătit să bată penalty-ul decisiv în partida cu Olanda

de Redacția Jurnalul    |    01 Iul 2024   •   00:20
Andrei Rațiu, pregătit să bată penalty-ul decisiv în partida cu Olanda
Sursa foto: Hepta

Andrei Rațiu, fundașul dreapta al echipei naționale de fotbal a României, a prefațat duminică partida cu Olanda, din optimile de finală de la Euro 2024. El spune că acesta este cel mai important meci al carierei sale și se consideră un privilegiat că face parte din această generație.

„Cred că o să fie cel mai important meci din viața mea”, a spus Andrei Rațiu, duminică, într-o conferință de presă, completând prin a considera că este „un privilegiat că fac parte din generația asta și sper să fac parte din ea în continuare.”

Fundașul dreapta a spune că ar da nota 9 echipei naționale a României pentru prestația din grupe „pentru că am pierdut un singur meci, dar am rămas pe locul întâi”.

Analizând confruntarea cu Olanda, Rațiu consideră că „ei sunt niște jucători de foarte înalt nivel, întotdeauna se bat pentru trofee, campionate, titluri. Fotbalul olandez este un fotbal foarte puternic, cu foarte mult joc fizic. Cred că trebuie să facem un meci aproape perfect pentru a câștiga, să fim foarte concentrați și să profităm de șansele noastre.”

Ca o picanterie persoală, românul a dezvăluit că în cazul în care România ar ajunge în finală cu Spania, soția lui și părinții ei, spanioli, ar fi susținători ai naționalei tricolore.

„Suntem pregătiți pentru orice, pentru că se poate întâmpla orice”, a mai spus Rațiu, făcând referire la posibilitatea ca meciul să ajungă în prelungiri. El a recunoscut fără ezitare că nu ar avea nicio problemă să bată penalty-ul decisiv, dacă va fi cazul.

În ceea ce privește statutul de favorită a Olandei și a faptului că naționala tricoloră ar putea să fie subestimată, Rațiu a avut o abordare foarte curajoasă: „Sper să nu ne subestimeze, pentru că ne-am câștigat respectul, câștigând grupa, și avem un potential mare și trebuie să ne aibă în gând.”

 

(sursa: Mediafax)

×