x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Arestări la Montevideo după eliminarea Uruguayului

Arestări la Montevideo după eliminarea Uruguayului

07 Iul 2010   •   00:00
Arestări la Montevideo după eliminarea Uruguayului
Sursa foto: /Reuters

Patruzeci de persoane au fost arestate, în noaptea de marţi spre miercuri, la Montevideo, după ce echipa naţională a Uruguayului a pierdut prima semifinală de la Cupa Mondială din Africa de Sud, 2-3 în faţa reprezentativei Olandei, informează site-ul sport.it. Conform autorităţilor locale, arestările au survenit după ce un grup de suporteri au aruncat cu pietre în casele de pe o arteră din Montevideo.

În ciuda acestor incidente, majoritatea uruguayenilor au sărbătorit pe străzi prezenţa "Celeştilor" într-o semifinală a Cupei Mondiale după 40 de ani. Şi presa  de miercuri a notat că naţionala antrenată de Oscar Tabarez părăseşte "cu fruntea sus" turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud şi că jucătorilor nu li se poate reproşa nimic, ei meritând mulţumiri.

"Uruguayul a câştigat pe străzi, deşi a rămas fără finală", a titrat cotidianul El Pais, care menţionează că uruguayenii le sunt recunoscători jucătorilor naţionalei pentru modul în care s-au prezentat la CM. "Cu fruntea sus. Naţionala şi-a vândut scump pielea şi speranţa de a ajunge în finala Cupei Mondiale", scrie El Pais, calificând naţionala Uruguayului drept "incredibilă".

Uruguayul va juca, sâmbătă, la Port Elizabeth, de la ora 21:30, în finala mică a Cupei Mondiale, împotriva reprezentativei care va pierde semifinala dintre Germania şi Spania.

×
Subiecte în articol: cm2010