x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Argentinienii vor ca Maradona să rămână selecţioner

Argentinienii vor ca Maradona să rămână selecţioner

06 Iul 2010   •   00:00
Argentinienii vor ca Maradona să rămână selecţioner
Sursa foto: /Reuters

Deşi echipa sa a fost umilită în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, Diego Armando Maradona este în continuare la fel de iubit în Argentina, toată lumea, de la preparatori fizici şi până la preşedintele ţării, dorind ca fostul mare jucător să rămână în funcţia de selecţioner.

Luni, Maradona declarase la postul Cronica TV că ciclul său la echipa naţională s-a terminat, lăsând să se înţeleagă că va demisiona după eliminarea de la CM. "Gata, ciclul meu s-a terminat. Am dat tot ce am putut. Acum vreau să mă odihnesc şi să stau cu familia mea", a spus Maradona.

De atunci, însă, toate reacţiile au fost împotriva acestei intenţii. Fernando Signorini, preparatorul fizic al naţionalei Argentinei, a afirmat că toată lumea îşi doreşte ca Maradona să rămână la echipă. "Maradona a murit în Africa de Sud, dar de mâine Diego se va întoarce, va renaşte ca pasărea Phoenix. Toţi vrem ca el să rămână, dar decizia îi aparţine", a precizat Signorini.

Şi mai mulţi jucători din naţională argentiniană, printre care Carlos Tevez, Gabriel Heinze şi Lionel Messi, i-au cerut lui Maradona să nu îşi dea demisia. "Am jucat slab şi ne-am dezamăgit suporterii. Nu mă simt deloc bine, dar vreau să le mulţumesc tuturor pentru susţinere. Maradona trebuie să rămână alături de noi", a scris Messi pe propriul site.

Chiar şi preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, şi-a manifestat sprijinul faţă de selecţionerul Maradona,  pe care l-a invitat, împreună cu jucătorii săi, la palatul Guvernului.

"Sâmbătă, când Germania ne-a eliminat, argentinienii au fost foarte trişti. I-am telefonat lui Maradona după meci, dar nu a putut vorbi cu mine pentru că plângea. Nimeni nu ne-a oferit atâta bucurie ca Maradona pe terenul de fotbal", a spus Kirchner.

Naţionala Argentinei, dublă campioană mondială, a fost eliminată, sâmbătă, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, în urma înfrângerii, scor 4-0, în faţa Germaniei.

×
Subiecte în articol: cm2010