x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Aşa arată noile tricouri ale Barcelonei!

Aşa arată noile tricouri ale Barcelonei!

17 Dec 2010   •   13:48
Aşa arată noile tricouri ale Barcelonei!

Design-ul noilor tricouri de joc ale Barcelonei pentru sezonul viitor, pe care va apărea în premieră numele unui sponsor, Qatar Foundation, urmează să primească aprobarea din partea UEFA.

Catalanii nu au uitat de UNICEF, numele organizaţiei urmând să apară începând cu luna ianuarie 2011 pe spatele tricourilor, sub numărul de joc.

Prezenţa a două logo-uri pe tricouri a fost o problemă pentru Barca deoarece în Champions League acest lucru este interzis. Regulamentul competiţiei precizează în mod clar că fiecare echipă nu poate avea decât un singur sponsor pe echipamentul de joc.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, şi-ar fi dat, se pare, acordul ca Barcelona să primească o derogare, asta deoarece UNICEF nu este sponsor. Organizaţia mondială primeşte bani pentru a permite utilizarea brandului.

Astfel, singura necunoscută o reprezintă modul în care vor fi distribuite pe noile tricouri blau-grana semnele distinctive ale Qatar Foundation şi UNICEF. Presa spaniolă susţine că există două posibilităţi: fie doar numele, fie logo-ul supradimensionat.

Din punct de vedere estetic, de pe tricouri va dispărea sigla Campionatului Mondial al cluburilor, competiţie câştigată de Barca în 2009.

Oficialii Barcelonei şi reprezentanţii fundaţiei patronată de şeicul Hamad Bin Khalifa Al Thani, emirul Qatarului, vor decide în perioada următoare modelul exact al tricourilor.

FC Barcelona a încheiat un contract-record cu Qatar Foundation, valabil până la finalul sezonului 2015-2016, prin care gruparea catalană va primi 30 de milioane de euro pe an.

×