x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Peste o jumătate de milion de bilete vândute pentru Cupa Mondială Feminină FIFA 2023

Peste o jumătate de milion de bilete vândute pentru Cupa Mondială Feminină FIFA 2023

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2023   •   19:40
Peste o jumătate de milion de bilete vândute pentru Cupa Mondială Feminină FIFA 2023
Sursa foto: frf.ro

Suporterii din peste 120 de țări au cumpărat deja peste 500.000 de bilete pentru viitoarea ediție a Cupei Mondiale de fotbal feminin, ce va avea loc în 2023 în Australia și Noua Zeelandă, a anunțat marți FIFA. Au mai rămas 184 de zile până la primul meci al competiției.

Meciul de deschidere va aduce față în față Noua Zeelandă, ca gazdă, și Norvegia, câștigătoarea Cupei Mondiale Feminine FIFA 1995.

FIFA a anunțat marți că peste jumătate de milion de bilete au fost vândute fanilor din peste 120 de țări pentru cea de-a noua ediție a Cupei Mondiale Feminine FIFA™, care va avea loc în iulie și august în Australia și Noua Zeelandă.

Turneul a trecut săptămâna trecută de 500.000 de bilete vândute, cel mai căutat meci al turneului fiind finala din 20 august de la Stadium Australia din Sydney/Gadigal.

Meciul de debut și ceremonia de deschidere a primului turneu feminin coorganizat vreodată vor avea loc la 20 iulie 2023, la Eden Park din Noua Zeelandă, în Auckland/Tāmaki Makaurau. Stadionul Australia din Sydney/Gadigal a fost selectat pentru a găzdui finala o lună mai târziu, la 20 august.

Prima ediție din istorie a Cupei Mondiale Feminine FIFA cu 32 de echipe va fi o adevărată sărbătoare globală a fotbalului și va primi echipe calificate pentru prima dată în istoria lor din Maroc, Zambia, Filipine, Vietnam și Republica Irlanda.

Vorbind despre entuziasmul care se creează înaintea competiției, secretarul general al FIFA, Fatma Samoura, a declarat, citată de site-ul ofiacial al FIFA: "Vânzările de bilete pentru Cupa Mondială Feminină FIFA 2023 au început foarte bine și nu doar fanii de acasă din Australia și Noua Zeelandă cumpără bilete!

"Suporterii care locuiesc în Statele Unite ale Americii, Anglia, Qatar, Germania, RP Chineză, Canada, Republica Irlanda și Franța sunt în top 10 al cumpărătorilor de bilete pentru Cupa Mondială Feminină FIFA 2023 până în prezent.

Acest lucru evidențiază atracția fantastică a jocului feminin și pasiunea pe care o evocă în rândul fandomului global de fotbal, care dorește să facă parte din Cupa Mondială Feminină FIFA și să vadă evenimentul ajungând la #BeyondGreatness."

Prețurile biletelor sunt accesibile pentru fani, cele pentru adulți pornind de la 20 de dolari, iar cele pentru copii de la 10 dolari.

Biletele pentru turneul de baraj al comptiției sunt puse în vânzare de marți. Acesta are loc în perioada 17-23 februarie pe stadionul Waikato din Hamilton/Kirikiriroa și pe stadionul North Harbour din Auckland/Tāmaki Makaurau, în Aotearoa Noua Zeelandă.

Turneul Play-Off va reuni 10 națiuni: Portugalia, Camerun, Thailanda, Chile, Chile, Haiti, Senegal, Taipei Chinezesc, Papua Noua Guinee, Paraguay și Panama, care vor concura pentru ultimele trei locuri în turneul propriu-zis, pe lângă cele trei meciuri amicale la care vor participa și echipe de junioare din Noua Zeelandă.

 

(sursa: Mediafax)

×