x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Camerun - Olanda 1-2: Din victorie în victorie

Camerun - Olanda 1-2: Din victorie în victorie

24 Iun 2010   •   00:00
Camerun - Olanda 1-2: Din victorie în victorie
Sursa foto: /Reuters

După ce s-a impus în toate partidele din preliminariile CM, Olanda a terminat en-fanfare şi grupa de la mondial, cu trei victorii din tot atâtea posibile. În optimi, batavii vor întâlni a doua clasată din Grupa F, Slovacia.

Olandezii au dominat prima repriză, dar portarul camerunez Souleymanou l-a blocat de două ori pe Van Persie. Ocazia lui Kuyt, şut din unghi la o palmă de bară, a anunţat golul lui Van Persie, care dintr-o poziţie similară a trimis balonul printre picioarele lui Souleymanou.

"Leii neîmblânziţi" nu s-au mulţumit însă cu un nou eşec şi au deschis ofensiva, intensificată după o oră de joc. Mai întâi, Makoun nu a putut să-l învingă pe Stekelenburg, dar aproape imediat s-a dictat penalty pentru un henţ în careu la Van der Vaart. A transformat cu siguranţă Eto'o şi scorul devenea 1-1.

Nu avea să fie de acord cu acest scor Robben, aflat la primul său meci la CM. Atacantul lui Bayern Munchen a luat pe cont propriu o acţiune, a şutat superb în bară de la 25 de metri, iar Huntelaar, pe fază, a trimis balonul în poarta goală. 2-1 şi Olanda merge în sferturi de pe primul loc în Grupa E, secondată de Japonia, în timp ce Danemarca şi Camerun părăsesc competiţia.

Pentru livetext daţi click aici.

×
Subiecte în articol: cm2010