x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ce ne arată până acum statisticile de la Euro

Ce ne arată până acum statisticile de la Euro

01 Iul 2016   •   12:30
Ce ne arată până acum statisticile de la Euro
Sursa foto: Martin Meissner/AP

Înainte să înceapă meciurile tari din sferturi, merită să aruncăm o privire la Campionatul European de până acum şi să remarcăm câteva statistici mai puţin discutate. Echipele rămase în turneu vor continua pe acelaşi trend arătat până acum? Şi ce spun datele despre viitorul echipelor deja eliminate?

 

Cel mai aşteptat meci al sferturilor este Germania – Italia. Cei care anticipează o partidă în care italienii vor sta "la cutie" lăsându-i pe germani să aibă iniţiativa sunt susţinuţi de statistică. Echipa lui Joachim Löw a avut cel mai bun procentaj al posesiei la aceste Europene. În meciul cu Irlanda de Nord, germanii au avut o posesie a mingii de 79%, cea mai mare la un Campionat European în ultimii 36 de ani.

La polul opus se află echipa Islandei. În meciul cu Portugalia, din grupe, islandezii, care vor întâlni Franţa duminică, au avut o posesie de 27,8%, stabilind şi ei recordul ultimilor 36 de ani - la posesie minimă într-un meci care nu s-a soldat cu o înfrângere.

Statistica ne arată şi la ce ne-am putea de la sfertul de finală dintre Ţara Galilor şi Belgia, care se joacă în seara aceasta, de la ora 22:00. Gareth Bale, cu două goluri înscrise din lovitură liberă (recordul din ultimii 24 de ani), va fi, ca de obicei, omul în care galezii îşi pun speranţele. Belgia este, însă, o echipă redutabilă cu mingea la picior. În meciul cu Irlanda, belgienii au avut 28 de pase consecutive înainte să înscrie.

La Euro 2016 s-au stabilit însă şi recorduri negative. Portarul Cehiei, Petr Cech, l-a întrecut pe danezul Peter Schmeichel la goluri încasate la Campionate Europene – 21. Şi Ucraina are un record negativ în istoria turneului european – cinci meciuri consecutive fără să înscrie.

×