x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Chile - Spania 1-2: A ieşit cum şi-au dorit

Chile - Spania 1-2: A ieşit cum şi-au dorit

25 Iun 2010   •   00:00
Chile - Spania 1-2: A ieşit cum şi-au dorit
Sursa foto: /Reuters

Cele două naţionale supranumite "La Roja" au oferit în această seară o lecție de cum NU trebuie să se joace fotbal, mai ales la un turneu final de Campionat Mondial. Dar, mergând pe ideea că scopul scuză mijloacele, campioana europeană şi adversara sa sud-americană şi-au atins în cele din urmă obiectivul propus şi merg la braţ în optimile de finală ale Mondialului african.

Echipamentul inedit - tricouri albastre și șorturi albe - le-a purtat noroc elevilor lui Vicente del Bosque, deși Spania nu mai jucase în acest echipament de la ediția Brazilia 1950, când, coincidență, învingea tot pe Chile, cu 2-0.

Din nou, David Villa și-a făcut datoria și a înscris un nou gol de kinogramă, cu un șut de la vreo 40 de metri, profitând de o mare greșeală a portarului Bravo. Noul atacant al Barcelonei este în acel moment cel mai bun marcator al Spaniei la Campionatele Mondiale cu 6 goluri, trei la ediția precedentă și trei acum.

Spaniolii n-au fost scutiţi de emoţii pentru că, deşi după primele 45 de minute aveau un avantaj de două goluri şi om în plus după eliminarea lui Estrada pentru lovirea lui Torres chiar la faza golului al doilea, chilienii au reintrat în joc imediat după pauză şi nu puţin a lipsit să asistăm chiar la o lovitură de teatru.

Dar, aflând scorul şi modul în care decurg ostilităţile în meciul Honduras-Elveţia, Spania şi Chile au dat-o la pace, iar ultimele 10-12 minute au fost de-a dreptul penibile, corul de huiduieli şi fulierături ale spectatorilor spunând totuld espre cum s-a jucat în finalul meciului.

Aşadar, spaniolii reuşeşc a şaptea victorie în istoria întâlnirilor directe şi termină pe primul loc al grupei, devenind a treia echipă din istoria CM care câştigă grupa după ce a pierdut primul meci, după R.F. Germania (1982) şi Mexic (1994). Băieţii lui del Bosque se pregătesc de duelul cu Cristiano Ronaldo şi compania, în timp ce pentru chilieni, care au disputat meciul cu numărul 300 pentru o echipă sud-americană la Cupa Mondială, urmează un meci infernal cu Brazilia.

×
Subiecte în articol: cm2010