x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Clubul turc Fenerbahce începe negocierile cu antrenorul Mourinho

Clubul turc Fenerbahce începe negocierile cu antrenorul Mourinho

de Redacția Jurnalul    |    01 Iun 2024   •   23:20
Clubul turc Fenerbahce începe negocierile cu antrenorul Mourinho
Sursa foto: Hepta

Jose Mourinho a început negocierile cu echipa de fotbal masculin Fenerbahce pentru postul de antrenor principal, a anunțat sâmbătă clubul turc din Super Lig. Tehnicianul portughez încearcă să revină în antrenorat după ce a fost demis de echipa italiană AS Roma la începutul acestui an.

„Au început negocierile cu Jose Mario Dos Santos Mourinho Felix pentru postul de antrenor", a precizat clubul într-o declarație pentru Platforma de Dezvăluiri Publice (KAP).

Antrenorul cu multe echipe în palmares, a fost la conducerea unora dintre cele mai mari cluburi din Europa. El e pe cale să preia o echipă care a terminat pe locul doi în Super Lig, la trei puncte în spatele campioanei și rivalei din Istanbul, Galatasaray.

Dacă va fi numit, Mourinho îl va înlocui pe antrenorul turc Ismail Kartal, care a scăpat doar cu o singură înfrângere în campionat, dar șase remize s-au dovedit a fi costisitoare în cursa pentru titlu.

Mourinho, care a câștigat trofee la cluburi precum Porto, Chelsea, Inter Milano, Real Madrid și Manchester United, va avea sarcina de a ajuta Fenerbahce să câștige primul său titlu de campion din sezonul 2013-2014.

Tehnicianul în vârstă de 61 de ani a ajutat, de asemenea, Roma să cucerească primul său trofeu european, când a câștigat Europa Conference League în 2022, și a dus-o până în finala Europa League în anul următor, pierdută la penalty-uri în fața Sevillei.

Portughezul a fost demis în luna ianuarie a acestui an, când Roma se afla pe locul nouă în Serie A. A fost înlocuit de fostul jucător italian Daniele De Rossi, iar Roma a terminat în cele din urmă pe locul șase pentru a se califica în Europa League.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Fenerbahce jose mourinho