x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CM 2014. Presa iberică plânge de mila campioanei mondiale: "Distruşi!", "Eşec mondial!"

CM 2014. Presa iberică plânge de mila campioanei mondiale: "Distruşi!", "Eşec mondial!"

19 Iun 2014   •   13:16
CM 2014. Presa iberică plânge de mila campioanei mondiale: "Distruşi!", "Eşec mondial!"

"Distruşi!", "Eşec mondial", sunt doar câteva dintre titlurile folosite de presa spaniolă pentru a descrie eliminarea campioanei mondiale, după înfrângerea suferită în faţa Chile, care a eclipsat pur şi simplu abdicarea regelui Juan Carlos.

"Eşec mondial", a titra cu litere de-o şchioapă cotidianul El Mundo, înfrângerea selecţionatei "La Roja" trecând în planul secund ediţia cu fotografii dedicată regelui Juan Carlos şi fiului său, care la miezul nopţii a devenit regele Felipe al VI-lea, din timpul ceremoniei de abdicare.

"Distruşi!", scria cotidianul sportiv Marca cu litere enorme, evocând "tristul adio al campioanei mondiale".

"Spania a căzut din nou oferind o imagine tristă după ce a fost dominată de o selecţionată chiliană care nu a forţat. Vargas şi Aranguiz (n.n. - autorii celor două goluri ale chilienilor) din prima repriză au arătat carenţele unei selecţionate care strigă în cor o reînnoire a generaţiilor", a adăugat Marca.

Mergând pe aceeaşi linie, cotidianul AS şi-a intitulat articolul "Lovitură pe Maracana şi adio Mondial".

"Spania afară de la Mondial după ce a eşuat în faţa Chile", anunţa mai sobru El Pais: "Selecţionata lui Del Bosque a pierdut ocazia pe care o avea de a rămâne vie la Mondial, capotând în faţa Chile, care s-a arătat mult superioară", a adăugat publicaţia.

×