x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CM 2014. Spania, a patra campioană mondială eliminată în faza grupelor

CM 2014. Spania, a patra campioană mondială eliminată în faza grupelor

19 Iun 2014   •   09:50
CM 2014. Spania, a patra campioană mondială eliminată în faza grupelor

Selecţionata Spaniei, învinsă miercuri de Chile (2-0) în cel de-al doilea său meci de la Mondialul brazilian, a devenit a patra campioană mondială en titre eliminată în primul tur al unei faze finale a Cupei Mondiale, după Brazilia, Franţa şi Italia.

În 1966, Brazilia lui Pele, dublă campioană mondială (1958 şi 1962), se clasa pe locul trei în grupă la Mondialul găzduit de Anglia. Sud-americanii au debutat cu dreptul, învingând cu 2-0 Bulgaria, însă au pierdut următoarele două partide, împotriva Ungariei şi Portugaliei, cu acelaşi scor, 1-3.

După 36 de ani, Franţa a părăsit la rândul ei prematur Cupa Mondială 2002, desfăşurată în Japonia şi Coreea de Sud, la patru ani după ce devenea campioană mondială pe propriul teren. La turneul final din Asia, francezii au fost învinşi de Senegal (0-1), echipă care disputa prima sa Cupă Mondială, după care a urmat o remiză cu Norvegia (0-0), iar apoi eşecul în faţa Danemarcei (0-2), care a pecetluit soarta naţionalei cocoşului galic, incapabilă să marcheze măcar un gol.

La Mondialul din 2010 a fost rândul Italiei să părăsească prematur competiţia, după ce s-a clasat pe ultimul loc într-o grupă care părea iniţial extrem de accesibilă. Squadra Azzurra a fost neutralizată mai întâi de Paraguay, apoi de Noua Zeelandă, de fiecare dată cu acelaşi scor, 1-1, înainte de a părăsi Africa de Sud după o înfrângere în faţa Slovaciei (2-3).

Italia se mai confruntase cu o situaţie asemănătoare în 1950, însă într-un format foarte diferit de cel utilizat în era modernă. La prima Cupă Mondială găzduită de Brazilia, doar patru echipei au supravieţuit primului tur, disputându-şi apoi titlul într-un turneu final.

×