x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Contribuţiile sponsorilor "cocoşilor" vor depinde de rezultate şi de comportamentul jucătorilor

Contribuţiile sponsorilor "cocoşilor" vor depinde de rezultate şi de comportamentul jucătorilor

08 Oct 2010   •   00:00
Contribuţiile sponsorilor "cocoşilor" vor depinde de rezultate şi de comportamentul jucătorilor
Sursa foto: /Reuters

Cei 12 sponsori ai naţionalei de fotbal a Franţei îşi vor stabili contribuţiile financiare pentru următorii patru ani în funcţie de rezultatele obţinute, dar şi de comportamentul jucătorilor ca urmare a campaniei dezastruoase de la Cupa Mondială 2010.

Federaţia franceză ar putea primi un bonus de 10 până 15 % dacă rezultatele şi comportamentul sunt considerate suficient de bune, în caz contrar contribuţiile sponsorilor putând fi reduse cu acelaşi procent. "Vor exista bonusuri şi penalităţi, bazate pe rezultate şi imagine", a declarat vicepreşedintele FFF, Noel Le Graet, cu două zile înaintea partidei Franţa-România, din preliminariile Euro 2012, programată sâmbătă pe Stade de France.

Mai mulţi sponsori au reziliat contractele pe care le aveau cu naţionala Franţei după eliminarea în primul tur al Mondialului desfăşurat în vara acestui an în Africa de Sud şi scandalul iscat în cadrul lotului, între jucători şi fostul selecţioner, Raymond Domenech. Ca urmare a grevei jucătorilor, atacantul Nicolas Anelka a fost exclus din lot, primind ulterior o suspendare de 18 meciuri, după ce l-a insultat pe Domenech, iar alţi patru jucători au fost suspendaţi între 1 şi 5 partide.

×
Subiecte în articol: preliminariile euro 2012