x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CSMS Iaşi şi-a aflat ADVERSARA din turul 2 preliminar al Europa League

CSMS Iaşi şi-a aflat ADVERSARA din turul 2 preliminar al Europa League

20 Iun 2016   •   17:57
CSMS Iaşi şi-a aflat ADVERSARA din turul 2 preliminar al Europa League

Echipa croată Hajduk Split va fi adversara lui CSMS Iaşi în turul 2 preliminar al Europa League, potrivit tragerii la sorţi ce a avut loc luni la sediul UEFA de la Nyon. 

CSMS Iaşi, debutantă în cupele europene, nu a fost în urna capilor de serie. Meciul tur va avea loc la Iaşi, pe 14 iulie, iar returul la Split, pe 21 iulie. 

Hajduk Split, una din cele mai cunoscute echipe din spaţiul fostei Iugoslavii, nu a fost eliminată niciodată de o formaţie românească în competiţiile europene. Memorabil este duelul cu Universitatea Craiova, tranşat după lovituri de departajare (fiecare echipă a învins acasă cu 1-0) în primul tur al Cupei UEFA, sezonul 1983-1984. Craiova venea după semifinala cu Benfica, iar în acea stagiune a fost rândul lui Hajduk să atingă semifinalele competiţiei, unde s-a înclinat în faţa lui Tottenham, cu scorul general de 2-2. 

În sezonul 1994-1995, Hajduk a atins sferturile de finală ale Ligii Campionilor, unde avea să fie eliminată de Ajax, după ce a terminat pe locul 2 în grupa sa, după Benfica, dar înaintea Stelei şi a lui Anderlecht. Hajduk a câştigat la Bucureşti cu 1-0 şi a fost învinsă acasă de Steaua cu 4-1. 

De asemenea, în sezonul 2010-2011, Hajduk le-a eliminat în tururile preliminare ale Europa League pe Dinamo Bucureşti (1-3 şi 3-0) şi pe Unirea Urziceni (4-1 şi 1-1). 

Hajduk are în palmares 9 titluri naţionale în Iugoslavia şi 6 în Croaţia, 9 Cupe ale Iugoslaviei şi 6 ale Croaţiei. Pe plan internaţional, echipa a jucat şi o semifinală de Cupa Cupelor, în 1973, când a fost eliminată de Leeds United. 

Pe 15 iulie va fi tragerea la sorţi pentru turul 3 preliminar al ediţiei 2016-2017 a Europa League, când Pandurii Târgu Jiu şi Viitorul Constanţa îşi vor cunoaşte adversarii. Meciurile din play-off vor fi stabilite pe 5 august, la fel ca în cazul Ligii Campionilor. 

×
Subiecte în articol: csms iasi