x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Vineri se decid ultimele două calificate în optimile de finală la Cupa Mondială

Vineri se decid ultimele două calificate în optimile de finală la Cupa Mondială

de Redacția Jurnalul    |    02 Dec 2022   •   15:40
Vineri se decid ultimele două calificate în optimile de finală la Cupa Mondială
Sursa foto: Twitter/Player Packs

Brazilia și Portugalia au obținut calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar după cel de al doilea meci din grupele G și H, cu câte două victorii. Au mai rămas nedecise ocupantele locurilor secunde. Matematic, toate celelalte 6 echipe au șansa de calificare.

Coreea de Sud – Portugalia, ora 17.00, Grupa H, Al Rayyan

Uruguayul trebuie să facă o favoare asiaticilor, pentru a obține calficarea, dar înainte de toate Coreea de Sud trebuie ea însăși să învingă Portugalia, la care Ronaldo este anunțat accidentat.

Calificați fiind, lusitanii au +3 la golaveraj față de Ghana, cea care ar putea să îi depășească în clasament, dacă învinge Uruguay coroborat cu un eșec al peninsularilor și al recuperării diferenței de goluri.

Corea de Sud va fi lipsită de aportul selecționerului portughez Paulo Bento, care a primit cartonaș roșu la meciul cu Ghana, pentru proteste, și va lipsi în, poate, cel mai important meci al carierei, împotriva selecționatei propriei țări, pentru care chiar a jucat în mondialul din 2002, când echipa pe care o antrenează azi elimina Portugalia, după o înfrângere cu 1-0, în ultimul meci din grupe.


Ghana – Uruguay, ora 17.00, Grupa H, Al Wakrah

Pentru africani cea mai simplă opțiune, matematic, e victoria. Un punct le-ar fi suficient doar dacă Coreea de Sud nu învinge Portugalia la mai mult de un gol diferență. Stelele Negre pot chiar câștiga grupa cu o victorie la scor și o înfrângere a Portugaliei.

Uruguay are la rândul ei nevoie de o victorie, la o diferență de goluri mai mare decât Coreea de Sud, într-o eventuală asupra Portugaliei.

Ocupanta locului doi din această grupă se va confrnta cel mai probabil cu Brazilia.


Camerun – Brazilia, ora 21.00, Grupa G, Lusail

Brazilienii au anunțat deja că Neymar Junior va fi cel mai probabil menajat și e posibil ca și alți titulari să aibă bilet de voie la acest meci, pentru a fi pe deplin odihniți pentru optimile de finală.

Camerunezii au încă în memorie victoria asupra Selecao din 2003, cu 1-0, mai ales că atunci actualul selecționer Rigobert Song era căpitanul reprezentativei în acel meci.

Camerunezii au nevoie de o victorie la limită, dar și de o înfrângere sau o remiză a Elveției. În cazul victoriei Serbiei, aceasta nu trebuie să fie la mai mult de un gol diferență, în caz contrar, africanii vor fi nevoiți să marcheze și ei mai multe goluri Braziliei.

Brazilienii pot pierde șefia grupei doar dacă sunt învinși, iar Elveția recuperează deficitul de minin 2 goluri de la golaveraj.


Serbia – Elveția, ora 21.00, Grupa G, Doha

Elvețienii au calificarea în propriile mâini, o victorie făcând ca rezultatul Camerunului, din celălalt meci să nu mai conteze. O remiză nu le este de folos, decât dacă africanii nu reușesc să învingă Brazilia. La o eventuală egalitate de puncte cu Camerun, lei neîmblânziți vor avea avantajul goleverajului.

Elveția poate chiar câștiga grupa, condiția fiind aceași: Camerun să învingă Brazilia, dacă se poate la o diferență cât mai mare sau cu câr mai multe goluri împotriva Serbiei.


Ocupanta locului 2 din această grupă se va confrunta în optimi, cel mai probabil cu Portugalia.

(sursa: Mediafax)

×