x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Del Bosque: O mare victorie în faţa unei adversare superbe

Del Bosque: O mare victorie în faţa unei adversare superbe

08 Iul 2010   •   00:00
Del Bosque: O mare victorie în faţa unei adversare superbe
Sursa foto: /Reuters

Selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque, a apreciat calitatea jocului din semifinala cu Germania şi spune că elevii săi nu trebuie să fie orbiţi de această reuşită, deoarece mai au de jucat finala competiţiei, informează AFP. "A fost o semifinală superbă, între două echipe care încearcă să joace un fotbal frumos. Este o mare victorie în faţa unei adversare superbe, chiar dacă Germania a fost mai puţin puternică decât se prevedea. Este victoria fotbalului spaniol, a întregii familii a fotbalului spaniol", a spus Del Bosque.

"Olanda este o mare echipă, care practică un joc frumos. Ei încearcă, la fel ca noi, să câştige titlul de mult timp. Va fi o finală frumoasă. Să câştigi Cupa Mondială este cel mai important în fotbal, dar avem o echipă tânără. Nu trebuie să nă lăsăm orbiţi de această victorie", a mai declarat tehnicianul spaniol.

Finala Cupei Mondiale din Africa de Sud, dintre Olanda şi Spania, este prima după 32 de ani care se dispută între echipe care n-au mai câştigat trofeul până acum. Spania este la prima participare într-o finală de CM, în timp ce Olanda, deşi a mai ajuns în ultimul act de două ori, în 1974 şi 1978, a pierdut de fiecare dată.

Olanda şi Spania nu s-au mai întâlnit niciodată într-un meci la Cupa Mondială sau la Campionatul European. Ultimele partide oficiale dintre cele două finaliste sunt de întâlnirile din cadrul preliminarilor pentru Campionatul European din 1984, atunci când Spania şi Olanda şi-au împărţit victoriile.

×
Subiecte în articol: cm2010