x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international EURO 2016: Ungaria - Portugalia 3-3. Maghiarii, pe primul loc in grupa

EURO 2016: Ungaria - Portugalia 3-3. Maghiarii, pe primul loc in grupa

22 Iun 2016   •   22:46
EURO 2016: Ungaria - Portugalia 3-3. Maghiarii, pe primul loc in grupa
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Naționalele de fotbal ale Portugaliei și Ungariei au încheiat la egalitate 3-3 (1-1), într-un meci contând pentru grupa F a EURO 2016, care a avut loc, miercuri seara, pe Parc Olympique Lyonnais, din Lyon.

 

Golurile au fost marcate de Nani (42), Cristiano Ronaldo (50,63) pentru Portugalia, Zoltan Gera (19) și Balazs Dzsudzsak (47, 55) pentru Ungaria.

A fost poate cea mai spectaculoasă partidă din faza grupelor, cu cele mai multe goluri înscrise și poate cu cea mai mare surpriză înregistrată, calificarea Ungariei de pe primul loc în grupă, în timp ce lusitanii s-au calificat de pe locul al treilea.

Prima repriză a fost una în care portughezii au încercat să-și impună jocul, însă s-au lovit de o apărare exactă a maghiarilor, care s-au arătat destul de periculoși ori de câte ori porneau pe contraatac sau ajungeau în preajma careului portughez.

Până în minutul 17, Portugalia a atacat insistent însă i-au lipsit ocaziile de gol, singurul șut mai periculos aparținând lui Joao Mario, în minutul 16, care a trimis o ''torpilă'' de la 20 metri peste poarta apărată de Kiraly.

Contrar cursului jocului, Zoltan Gera a deschis scorul, marcând în poarta lui Rui Patricio în minutul 19, când a primit o minge dintr-un corner, trimițând o lovitură imparabilă de la 18 metri.

Golul aproape că a ''turnat plumb'' în ghetele portughezilor, care pentru minute bune nu au mai reușit să se regăsească pe teren, ungurii fiind aproape de majorarea scorului în minutul 26, când Elek a șutat din interiorul careului, însă Rui Patricio a fost la post.

Spre finalul primei reprize, portughezii au revenit în joc, cu tot mai multe mingi distribuite de Cristiano Ronaldo, în minutul 39 mingea intrând în poarta Ungariei, golul fiind însă anulat pentru offside.

În minutul 40, Nani a reușit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, după un șut perfect din interiorul careului, primind o pasă de la Ronaldo.

Repriza a doua a început într-un ritm infernal, în minutul 47, Balasz Dzsudzsak, căpitanul Ungariei, majorând scorul dintr-o lovitură liberă, deviată de zidul portughez.

Lusitanii s-au aruncat în atac și după doar trei minute Cristiano Ronaldo a restabilit egalitatea dintr-o minge pe care a deviat-o cu călcâiul în poarta lui Kiraly.

În minutul 52, Nani a ratat o centrare bună venită de pe partea dreaptă, pentru ca în minutul 55, același Dzsudzsak să înscrie dintr-o fază aproape trasă la indigo cu golul numărul doi.

Amenințați de perspectiva ratării calificării în optimi, portughezii au pornit asaltul către poarta maghiară și după alte opt minute, căpitanul Ronaldo a readus speranța lusitanilor izbutind dubla în minutul 63, printr-o lovitură de cap, și refăcând egalitatea pe tabela de marcaj: 3-3.

Până la finalul partidei cele două echipe au făcut un joc de uzură, niciuna dintre ele nedorind parcă să mai forțeze înscrierea vreunui gol, astfel că după minutele adiționale Ungaria a bifat cel mai mare succes al său din ultimul deceniu: calificarea în optimile EURO 2016 ca lideră a grupei și primul egal reușit cu Portugalia.

Ungaria — Portugalia 3-3 (1-1)

Au marcat: Zoltan Gera (19), Balazs Dzsudzsak (47, 55) / Nani (42), Cristiano Ronaldo (50,63)

Parc Olympique Lyonnais, Lyon

Grupa F

Au evoluat echipele:

Ungaria: 1. Gabor Kiraly — 2. Adam Lang, 20.Richard Guzmics, 23.Roland Juhasz, 3. Mihaly Korhut, 16.Adam Pinter — 6.Akos Elek, 10. Zoltan Gera (Bese 46) — 14. Gergo Lovrencsics (Stieber 83), 7.Balazs Dzsudzsak (căpitan), 9. Adam Szalai (Nemeth 70)
Rezerve neutilizate: 12. Denes Dibusz, 22. Peter Gulacsi — 5. Attila Fiola, Nemanja Nikolic, 13. Daniel Bode, 19. Tamas Priskin, 4. Tamas Kadar, 15. Laszlo Kleinheisler, 8. Adam Nagy
Selecționer: Bernd Storck

Portugalia: 1. Rui Patricio — 11. Vieirinha, 3. Pepe, 6. Ricardo Carvalho, 19. Eliseu — 8. Joao Moutinho (Sanches 46), 10. Joao Mario — 20. Andre Gomes (Ricardo Quaresma 61), 16. Renato Sanches — 17. Nani (Pereira 81), 7. Cristiano Ronaldo (căpitan).
Rezerve neutilizate: 12. Anthony Lopes, 22. Eduardo — 2. Bruno Alves, 4. Jose Fonte, 13. Danilo, 5. Raphael Guerreiro, 21. Cedric, 23. Adrien Silva, 18. Rafa Silva, 9. Eder, 14. William Carvalho.
Selecționer: Fernando Santos

Arbitru: Martin Atkinson (Anglia)

Arbitrii asistenți: Michael Mullarkey, Stephen Child (ambii Anglia)
Arbitrii asistenți adiționali: Michael Oliver, Craig Pawson (ambii Anglia)
Delegat UEFA: Martin Sturkenboom (Olanda)

Cartonașe galbene: Guzmics (13), Juhasz (28), Gera (34), Dzsudzsak (56).

Spectatori: 50.000.

AGERPRES

×