x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FIFA coboară drapelurile în bernă în memoria lui Mandela

FIFA coboară drapelurile în bernă în memoria lui Mandela

06 Dec 2013   •   17:04
FIFA coboară drapelurile în bernă în memoria lui Mandela

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a anunţat că la următoarele meciuri internaţionale va fi ţinut un moment de reculegere în memoria fostului şef al statului sud-african, Nelson Mandela, decedat joi, la 95 de ani.

De asemenea, FIFA a anunţat că steagurile celor 209 de asociaţii membre vor fi coborâte în bernă la sediul forului de la Zurich.

"Cu profundă durere spun adio unei personalităţi extraordinare, unui prieten sincer. Cu Nelson Mandela am împărtăşit convingerea că fotbalul are o putere extroardinară, este capabil să unească fiinţele în mod paşnic şi amical şi poate promova valorile fundamentale sociale şi de educaţie ca o şcoală a vieţii", a declarat Blatter, aflat în Brazilia înaintea tragerii la sorţi a grupelor CM 2014.

"Când Nelson Mandela a fost primit şi aclamat de public la 11 iulie 2010, pe arena Soccer City din Johannesburg ca un om al poporului şi un om de suflet, a fost unul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa mea. Pentru el, un vis devenea realitate, datorită Cupei Mondială din Africa de Sud. Nelson Mandela va rămâne mereu în inimele noastre", a mai spus Blatter.

De asemenea, lumea rugby-ului sud-african a adus un omagiu lui Mandela. "Vieţile noaste sunt mai sărace după ce s-a stins acest mare far de lumină şi speranţă, care a condus ţara pe calea tranziţiei către democraţie", a declarat Oregan Hoskins, preşedintele federaţiei sud-africane de rugby.

Imaginea lui Mandela purtând tricoul Springboks în ziua finalei Cupei Mondiale din 1995, câştigată în faţa Noii Zeelande, a rămas celebră.

"El a inspirat Africa de Sud, o ţară atât de mult timp divizată, pentru a construi uşor o naţiune curcubeu", a declarat căpitanul Springboks, Jean de Villiers.

×