x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FIFA confirmă suspendările celor doi membri acuzaţi de corupţie

FIFA confirmă suspendările celor doi membri acuzaţi de corupţie

05 Feb 2011   •   11:46
FIFA confirmă suspendările celor doi membri acuzaţi de corupţie

150323-.jpgComisia de recurs a FIFA a confirmat suspendările tahitianului Reynald Temarii şi nigerianului Amos Adamu, doi membri ai Comitetului Executiv, acuzaţi de încălcarea codului etic al organizaţiei la votul pentru atribuirea Campionatelor Mondiale din 2018 şi 2022.

''Comisia de recurs a FIFA, sub preşedinţia judecătorului Larry Mussenden (Insulele Bermude), a confirmat deciziile luate de comisia de etică a FIFA pe 17 noiembrie 2010'', scrie Federaţia internaţională într-un comunicat.

Adamu a fost suspendat pe o perioadă de trei ani, în timp ce Temarii a primit un an de interdicţie în exercitarea oricărei activităţi legate de fotbal.

Geraldine Lesieur, avocata conducătorului tahitian, a declarat pentru AFP că acest apel a fost ''un simulacru'' de procedură şi că FIFA îl face pe clientul său ''ţap ispăşitor''. Avocata intenţionează să facă apel împotriva acestei decizii în faţa unui tribunal civil elveţian şi nu în faţa Tribunalului de arbitraj al sportului, ''pentru ca acest caz al domnului Temarii să fie examinat de judecători independenţi''.

Cei doi membri ai Comitetului Executiv al FIFA au fost acuzaţi de corupţie, în urma dezvăluirilor apărute în ziarul britanic Sunday Times, care a scrie că Temarii ar fi cerut 1,6 milioane euro în profitul unei academii de sport în schimbul susţinerii sale a unei candidaturi pentru organizarea unui Mondial.

FIFA a fost exonerată de aceste acuzaţii de corupţie, nefiind reţinute decât încălcările codului de etică.

×