x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FIFA oferă două zile Nigeriei pentru a anula retragerea naţionalei din competiţii

FIFA oferă două zile Nigeriei pentru a anula retragerea naţionalei din competiţii

02 Iul 2010   •   00:00

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a ameninţat, vineri, că va suspenda Nigeria, dacă autorităţile politice nu vor anula, în 48 de ore, decizia de retragere a echipei naţionale din toate competiţiile internaţionale în următorii doi ani, informează AFP.

"Dacă guvernul Nigeriei nu revine asupra deciziei, îi vom suspenda echipa naţională în 48 de ore. Nigerienii au mers prea departe, asta este clar", a declarat secretarul general al FIFA, Jérôme Valcke, pentru postul privat de radio sud-african 702. Valcke urma să aibă o întâlnire, vineri dimineaţă, cu un membru executiv al FIFA, originar din Nigeria.

Furios din cauza comportării dezolante a reprezentativei sale în turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud, preşedintele Nigeriei, Goodluck Jonathan, a decis să retragă echipa naţională de fotbal din toate competiţiile internaţionale pentru o durată de doi ani. Nigeria a terminat pe ultimul loc grupa B a Cupei Mondiale, după două înfrângeri (0-1 cu Argentina, 1-2 cu Grecia) şi un rezultat de egalitate (2-2 cu Coreea de Sud).

"Noi am fost severi cu Franţa. De ce nu am proceda la fel şi în cazul Nigeriei? Avem 208 membri afiliaţi, iar dacă unul dintre ei nu respectă statutul nostru, sistemul de funcţionare, atunci întreaga piramidă a fotbalului este în pericol", a explicat Valcke.

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, declarase, marţi, că forul mondial nu va tolera nici o interferenţă politică în problemele Federaţiei Franceze de Fotbal, după multiplele discursuri care au urmat eliminării naţionalei Franţei de la turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud.

×
Subiecte în articol: cm2010