x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FIFA stabileşte repartizarea locurilor la CM 2014 pe continente

FIFA stabileşte repartizarea locurilor la CM 2014 pe continente

02 Mar 2011   •   11:24
FIFA stabileşte repartizarea locurilor la CM 2014 pe continente

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) va stabili, miercuri şi joi, în cadrul Comitetului Executiv de la Zurich, repartizarea pe confederaţii a celor 32 de locuri pentru Campionatul Mondial din 2014, ceea ce ar duce la pierderea de către Africa a unui loc comparativ cu Mondialul de anul trecut.

Repartizarea contingentelor continentale va fi discutată de către cei 24 de membri ai Comitetului Executiv. "Nu am decis decât un loc, cel al ţării gazdă Brazilia, iar FIFA va dezvălui procedurile pentru atribuirea celorlalte locuri", a declarat preşedintele forului mondial, Sepp Blatter. "Vor fi criterii precum locul ţării gazdă sau rezultatele echipelor la ultimele Cupe Mondiale, echilibrul este înainte de toate de ordin sportiv", a precizat o sursă apropiată dosarului.

Tocmai această precizare, locul ţării gazdă, îl face să se teamă pe preşedintele Confederaţiei africane (CAF), Issa Hayatou, că va pierde al 6-lea reprezentant pe care l-a avut continentul negru la Mondialul 2010, cu Africa de Sud ca ţară gazdă. În plus, o singură selecţionată africană, Ghana, a ajuns în optimile de finală, fiind ulterior eliminată în sferturi.

În aceste condiţii, ar putea profita America de Sud. Până acum, cele patru ţări din fruntea grupei unice sud-americane se calificau, iar a cincea disputa un baraj. Jumătate din echipele Americii de Sud au fost sfertfinaliste, însă doar Uruguay a atins semifinalele.

Din acest punct de vedere, Europa (13 reprezentante în 2010) ar putea cere mai mult, de vreme ce a avut toate cele trei locuri de pe podiumul ultimei ediţii - Spania, Olanda, Germania.

×