x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Franţa - Africa de Sud 1-2: Victoria nimănui

Franţa - Africa de Sud 1-2: Victoria nimănui

22 Iun 2010   •   00:00
Franţa - Africa de Sud 1-2: Victoria nimănui
Sursa foto: /Reuters

Pentru prima dată în istorie, naţionala ţării gazdă a unui turneu final de Campionat Mondial părăseşte competiţia după faza grupelor. Reprezentativa Africii de Sud a făcut-o însă cu capul sus, ratând optimile de finală la golaveraj, deşi a învins în ultimul meci penibila formaţie a Franţei, cu scorul de 2-1.

Susţinuţi de un public senzaţional la Bloemfontain, sud-africanii au început perfect meciul cu jenanta echipă a lui Raymond Domenech şi conducea cu 2-0 după nici 40 de minute. Până la pauză, Mphela a ratat de puţin un incredibil 3-0, trimiţând din câţiva metri în transversală, iar fracezii au rămas în zece după eliminarea lui Gourcuff pentru lovirea unui adversar cu cotul în figură.

Deşi rezultatul de la Rustenburg, din cealaltă partidă a grupei, era dătător de speranţe, sud-africanii s-au stins în repriza secundă, iar Malouda a marcat singurul gol al Franţei de la acest turneu final absolut penibil pentru "cocoşi".

Una peste alta, francezii îşi merită pe deplin soarta după ce au ţinut prima pagină a ziarelor de pretutindeni nu cu lucruri bune ca altădată, ci cu mitocăniile lui Anelka la adresa lui Domenech, greva jucătorilor din cantonament şi evoluţiile lamentabile din cele trei jocuri disputate pe pământ african. Să fie oare blestemul irlandezilor? Noi aşa credem...

×
Subiecte în articol: cm2010