x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Euro 2024: Georgia bate Portugalia și se califică în optimi la Euro 2024. Turcia învinge Cehia pe final de meci

Euro 2024: Georgia bate Portugalia și se califică în optimi la Euro 2024. Turcia învinge Cehia pe final de meci

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2024   •   08:10
Euro 2024: Georgia bate Portugalia și se califică în optimi la Euro 2024. Turcia învinge Cehia pe final de meci
Sursa foto: Hepta

Georgia s-a calificat în optimi la Euro 2024 la prima sa participare la un turneu major, cu un gol marcat de Khvicha Kvaratskhelia și un penalty transformat de Georges Mikautadze, care au adus miercuri o victorie cu 2-0 în fața Portugaliei, deja calificată după primele două runde.

Portughezul Antonio Silva a fost vinovat pentru ambele goluri primite de echipa sa. La primul gol, acesta i-a pasat mingea direct lui Mikautadze, care l-a servit apoi pe Kvaratskhelia, care a deschis scorul după 93 de secunde de la start. Apoi, fundașul portughez a avut o intervenție stângace, faultând în careu pentru o lovitură de pedeapsă pe care Mikautadze a transformat-o în minutul 57.

Portugalia și-a creat mai multe ocazii, dar Cristiano Ronaldo a fost blocat de portarul Giorgi Mamardashvili, la o lovitură liberă în prima repriză și, imediat după pauză, a șutat direct în Guram Kashia, aflat la pământ, din apropiere.

Georgia s-a apărat cu hotărâre, a contraatacat în viteză și a meritat pe deplin victoria, ceea ce înseamnă că va termina pe locul al treilea în Grupa F și va înfrunta Spania în optimi, în timp ce Portugalia - care avea deja asigurată prima poziție în grupă - va juca cu Slovenia.

Victoria georgienilor face și ca Ungaria să rateze calificarea de pe locul 3 a Grupei A.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Turcia învinge Cehia pe final de meci și se clasează pe locul doi în grupă

Turcia a rezistat unei reveniri energice din partea Cehiei și a marcat un gol pe final de meci pentru a obține miercuri un triumf cu 2-1. Victoria a confirmat locul al doilea în Grupa F a Euro 2024 și a rezervat o confruntare în optimi cu Austria.

Cehii aveau nevoie de o victorie pentru a mai avea șanse să avanseze, dar eliminarea din minutul 20 a mijlocașului ofensiv Antonin Barak le-a zădărnicit planurile.

Lovitura căpitanului Turciei, Hakan Calhanoglu, din minutul 50, a înrăutățit și mai mult situația, dar Tomas Soucek a egalat 16 minute mai târziu și le-a oferit cehilor speranțe.

Cu toate acestea, Turcia și-a asigurat victoria prin golul lui Cenk Tosun din prelungiri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: georgia Portugalia turcia