x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Germania - Spania: Debutantă contra recordmena semifinalelor

Germania - Spania: Debutantă contra recordmena semifinalelor

07 Iul 2010   •   00:00
Germania - Spania: Debutantă contra recordmena semifinalelor
Sursa foto: /Reuters

Chiar dacă a plecat mai tot timpul ca o favorită a competiţiei, Spania a ajuns abia în 2010 într-o semifinală de Cupă Mondială. Ibericii dezvoltaseră de-a lungul timpului un adevărat complex al sferturilor de finală, fază în care au fost eliminaţi de patru ori, în 1934, 1986, 1994 şi 2002.

Prin calificarea în semifinale, naţionala Spaniei s-a asigurat că îşi va egala, cel puţin, cea mai bună performanţă de la Cupa Mondială, locul 4 ocupat în 1950, când turneul avea un format diferit, câştigătoarele celor patru grupe evoluând într-o grupă finală.

Dacă pentru Spania calificarea în semifinale reprezintă o premieră, prezenţa Germaniei în penultimul act al Cupei Mondiale este un fapt aproape banal. Nemţii au atins această fază a competiţiei de 12 ori în cele 17 participări la turneele finale adunate până în prezent. Mai mult, germanii au ajuns de 7 ori în finală, de 3 ori cucerind şi trofeul.

Germania stă mai bine şi la istoria întâlnirilor directe, unde are 8 victorii, faţă de cele 6 ale spaniolilor, alte şase partide terminându-se la egalitate, dar şi un golaveraj superior, 27-22. Totuşi, ultimul meci direct dintre cele două echipe s-a terminat cu victoria Spaniei, 1-0 în finala Euro 2008.

Casele de pariuri europene au avut şi ele dificultăţi în a stabili o favorită pentru meciul din această seară. Până la urmă, Germania a fost cotată cu un uşor avantaj la victorie, 2,55, faţă de 2,60 pentru succesul Spaniei, rezultatul de egalitate după 90 de minute având o cotă de 3,20.

×
Subiecte în articol: cm2010