x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ghana - Germania 0-1: Nemţii, tot nemţi

Ghana - Germania 0-1: Nemţii, tot nemţi

de Marius Mihalcea    |    23 Iun 2010   •   00:00
Ghana - Germania 0-1: Nemţii, tot nemţi
Sursa foto: /Reuters

Pentru Germania, lucrurile înaintea partidei cu Ghana erau cât se poate de simple. Ca să fie siguri de calificarea în "optimi", elevii lui Joachim Low nu aveau decât varianta victoriei.

Partida de pe Soccer City Stadium din Johannesburg a început sub semnul echilibrului, fiecare dintre echipe jucând ba prudent, ba accelerând în dorinţa de a-i aplica celeilalte lovitura de graţie.

De aici a ieșit un joc cu destule ocazii de poartă, dar și cu destule momente de acalmie, când mingea s-a plimbat mai mult pe la mijlocul terenului. Cea mai mare ocazie a primei reprize și-au trecut-o în cont africanii, capul lui Ayew fiind scos în ultima clipă, de pe linia porţii, de Lahm, fază la care ghanezii au solicitat penalty pentru un presupus henț al căpitanului lui Mannschaft.

În partea secundă, după ce Asamoah a ratat singur cu portarul Neuer, Mezut Ozil, înlocuitorul marelui absent Michael Ballack, a deschis scorul: 1-0 pentru Germania, rezultat la care nemţii treceau în fruntea grupei.

Finalul jocului le găsește pe ambele echipe liniștite, mai ales pe ghanezi, care, fiind la curent cu rezultatul din celălalt meci al grupei, nici măcar nu mai forţează egalarea, mulţumindu-se cu locul 2. Deh, cine și-ar dori să întâlnească Anglia în "optimi", când are și alternativa numită SUA?

Astfel, se termină 1-0 ăn favoarea nemţilor, care astfel îşi respectă blazonul și se pregătesc deja pentru marele șoc cu Anglia.

×
Subiecte în articol: cm2010