x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ghanezii, primiţi cu urale la revenirea din Africa de Sud

Ghanezii, primiţi cu urale la revenirea din Africa de Sud

06 Iul 2010   •   00:00

Mii de suporteri ghanezi au invadat, luni seară, aeroportul internaţional Kotoka din Accra, pentru a întâmpina cu urale echipa naţională sosită din Africa de Sud, unde a ajuns, în premieră, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, informează AFP.

Primii fani au ajuns la aeroport cu şase ore înaintea sosirii preconizate a lotului şi au început să danseze. Avionul "Stelelor negre" a întârziat două ore, iar jucătorii au fost întâmpinaţi cu urale, cu steaguri fluturând, cu trompete şi cu un banner pe care era scris "Vă iubim, eroii noştri, sunteţi mândria Ghanei şi a Africii".

"Lumea întreagă îşi va aminti ceea ce au realizat aceşti băieţi. Ei au arătat un fotbal de calitate şi au fost eliminaţi doar de ghinion", a declarat unul dintre suporteri.

"Aţi ţinut sus steagul Ghanei şi pe cel al Africii", le-a spus jucătorilor adjunctul ministrului sporturilor din Ghana, Nii Nortey Duah, iar mijlocaşul Stephen Appiah a răspuns că Ghana va aborda ediţia viitoare a Cupei Mondiale cu alte ambiţii: "Am făcut tot ce am putut, dar şansa nu a fost de partea noastră. În 2014, vom merge în Brazilia cu intenţia de a ne lupta pentru primele locuri".

Ghana a ratat calificarea în semifinalele Cupei Mondiale, după ce a pierdut, scor 5-3 (0-1, 1-1), la loviturile de departajare, sfertul de finală cu Uruguay. Ghana a fost singura reprezentantă a Africii calificată din grupele ediţiei 2010 şi ar fi putut deveni prima echipă africană în semifinalele Cupei Mondiale, în întreaga istorie a competiţiei.

×
Subiecte în articol: cm2010