x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Incidente grave după meciul AIK Stockholm - Levski Sofia

Incidente grave după meciul AIK Stockholm - Levski Sofia

20 Aug 2010   •   00:00
Incidente grave după meciul AIK Stockholm - Levski Sofia
Sursa foto: /AFP

Cinci membri ai delegaţiei clubului Levski Sofia au suferit răni uşoare, după ce autocarul formaţiei bulgare a fost atacat de fanii furioşi ai lui AIK Stockholm, joi seară, după meciul dintre cele două formaţii, contând pentru manşa tur a play-off-ului Ligii Europa, informează novinite.com. Fanii suedezi au aruncat cu pietre, sticle şi alte obiecte înspre autocar în ceea ce presa bulgară descrie ca fiind incidente fără precedent în ultimii ani.

Doi jucători, un masor, ofiţerul de presă şi proprietarul clubului, Todor Batkov, au fost răniţi uşor. Delegaţia echipei bulgare a fost escortată de poliţia suedeză până la aeroport, după ce mai multe geamuri ale autocarului au fost sparte de pietre.

Batkov a afirmat că va discuta despre aceste incidente cu preşedintele UEFA, Michel Platini, în timp ce delegatul de meci, Georges Lüchinger, atacat la rândul său, a făcut o descriere completă a faptelor. Conform publicaţiei Aftonbladet, arbitrii meciului, care ajunseseră în mijlocul incidentelor, au fost nevoiţi să se adăpostească în stadion.

AIK a primit deja o amendă de la UEFA de 15.000 de euro în urmă cu mai multe săptămâni, din cauza comportamentului violent al fanilor cu ocazia meciului cu Rosenborg Trondheim, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Ofiţerul de presă al AIK a afirmat că echipa riscă excluderea din cupele europene în urma acestor incidente.

Meciul s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, returul fiind programat la 16 august.

×
Subiecte în articol: europa league