x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Iniesta a dedicat golul vieţii regretatului Dani Jarque

Iniesta a dedicat golul vieţii regretatului Dani Jarque

12 Iul 2010   •   00:00
Iniesta a dedicat golul vieţii regretatului Dani Jarque
Sursa foto: /AFP

Mijlocaşul echipei Spaniei, Andres Iniesta, autorul golului cu care Spania a devenit campioană mondială, a dedicat reuşita din finala cu Olanda regretatului jucător Dani Jarque, decedat în 2009 la vârsta de 26 de ani.

"Nu am cuvinte, este minunat. Mi-am amintit de Dani Jarque, de familia mea, de toată lumea. Este munca de mult timp, dar acum ne bucurăm", a spus Iniesta.

Fotbalistul Barcelonei a avut pe sub echipamentul său un tricou alb pe care scria "Dani Jarque, mereu alături de noi". După ce a marcat golul victoriei, în minutul 116, el a arătat dedicaţia pentru fostul jucător al lui Espanyol  în faţa camerelor de luat vederi.

Căpitanul lui Espanyol Barcelona, Dani Jarque, a încetat din viaţă la 8 august 2009, la vârsta de 26 de ani, după ce a suferit o criză cardiacă în timp ce se afla într-un stagiu de pregătire cu formaţia sa în Italia. El a fost găsit mort de coechipierii săi în camera de hotel din cantonamentul de la Coviciana. Dani vorbea la telefon cu logodnica sa însă, la un moment dat, a încetat să mai vorbească... Speriată, ea i-a anunţat pe oficialii de la Espanyol, care au urcat în camera fotbalistului şi l-au găsit mort. Deşi a fost dus la spital, jucătorul nu a mai putut fi salvat. Jarque evolua la Espanyol din 2002 şi a reuşit să câştige Cupa Spaniei în 2006. După un an, a jucat finala Cupei UEFA.

Jucătorii lui Espanyol i-au mulţumit lui Andres Iniesta pentru omagiul adus fostului lor căpitan: "A fost un moment extrem de emoţionant. Ştiam că Jarque şi Iniesta erau prieteni foarte buni şi mă aşteptam la aşa ceva. Trebuie să-i mulţumim pentru ce a făcut şi a demonstrat că, pe lângă un mare fotbalist, este un mare om", a declarat David García, unul dintre căpitanii de la Espanyol.

La rândul său, Ferran Corominas, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Jarque. "Nu mă aşteptam să facă aşa ceva, a fost incredibil. Jarque era prieten foarte bun cu Iniesta. După meci am plâns pentru victoria Spaniei, pentru Dani Jarque şi pentru Iniesta".

"Gestul lui Iniesta a fost mai mult decât emoţionant. Trebuie să-i mulţumim. Iniesta este un mare jucător şi un om minunat şi a demonstrat că Dani continuă să fie în sufletul său", a subliniat Moisés Hurtado, vicecăpitanul grupării catalane.


×
Subiecte în articol: cm2010