x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Italia - Paraguay 1-1: Semieşec la început de drum

Italia - Paraguay 1-1: Semieşec la început de drum

de Dragos Stoica    |    15 Iun 2010   •   00:00
Italia - Paraguay 1-1: Semieşec la început de drum
Sursa foto: /Reuters

Italia n-a reuşit decât un singur punct în partida de debut cu Paraguay, dar rezultatul nu este atât de rău pe cât a arătat jocul campioanei mondiale. Având în vedere că sud-americanii reprezentau principala ameninţare pentru "squadra azzura", se poate spune totuşi că trupa lui Lippi a trecut de ce a fost mai greu, important fiind faptul că primul meci nu a coincis cu o înfrângere. De altfel, Italia pare să-şi fi făcut o tradiţie din a evolua mediocru în primele meciuri de la turneele finale, pentru ca apoi să se strecoare aproape pe nesimţite în fazele superioare.

Luni seară, la Cape Town, Italia a fost cea care a câştigat un punct, în timp ce Paraguay a pierdut două. Sud-americanii au deschis scorul şi au mai avut câteva ocazii în prima repriză, în timp ce trupa lui Lippi a gâfâit de-a lungul primelor 45 de minute. Balanţa s-a mai echilibrat după pauză, când introducerea veteranului Camoranesi a sufleţit puţin o ofensivă fără imaginaţie. Oricum, golul lui De Rossi din minutul 63 a venit cu destul noroc.

După meci însă selecţionerul "macaronarilor" s-a arătat mirat de ratarea unei victorii care de fapt nu s-a aflat nici un moment la îndemâna campioanei mondiale. "Rezultatul este marea dezamăgire, deoarece meritam victoria. Am primit gol la prima lor acţiune, din fază fixă. Am avut o reacţie de echipă mare, dar au fost mai mulţi factori pentru care nu am învins. Oricum, pentru un prim meci, nu este rău. Paraguay a intrat montată în acest meci, cu ideea de a nu pierde cu nici un chip şi ne-au blocat destul de bine", a spus după partidă Marcello Lippi. Şi autorul golului, mijlocaşul Daniele De Rossi, a declarat că Italia a făcut un joc bun: "Probabil este cel mai important gol din cariera mea. A fost o partidă bună pentru noi, dar am fost naivi la golul primit. Am reacţionat bine, am egalat şi am riscat pentru a obţine victoria. Am fi meritat să câştigăm. Am dus bine mingea în terenul lor, dar la 30 de metri de poartă se rupea totul. Nu e uşor de jucat în faţa unei echipe care intră pe teren pentru a nu pierde".

De partea cealaltă, selecţionerul Paraguayului, Gerardo Martino, s-a arătat mulţumit: "Remiza este foarte bună, deoarece am întâlnit campioana mondială. Nu a fost uşor, ei au fost extrem de ordonaţi, dar jocul nostru a fost unul bun. Santana s-a accidentat, efectuasem toate schimbările, şi astfel jocul nostru a scăzut. Am fost puţin nervoşi la început, dar aşa se întâmplă când debutezi la o mare competiţie şi întâlneşti campioana mondială. Acest rezultat ne seveşte ca stimulent pentru jocurile viitoare şi pentru a ne şti valoarea".


Buffon are probleme cu spatele
Schimbat cu Marchetti la pauza partidei dintre Italia şi Paraguay, portarul Gianluigi Buffon are ceva probleme la spate. Goalkeeper-ul a resimţit câteva dureri chiar la încălzirea de dinaintea meciului de la Cape Town, dar a intrat totuşi titular. Până la finele primelor 45 de minute, durerile au devenit însă insuportabile, acesta cerând singur schimbarea. "La cum mă simţeam în ultimele minute pe teren, credeam că nu voi mai putea să joc deloc la Cupa Mondială. Din fericire, durerile m-au lăsat şi sper ca în două zile să revin la antrenamente", a spus Buffon. Afecţiunile de sciatică sunt caracteristicele portarilor înalţi, crizele periodice fiind un fel de boală profesională ale tuturor goalkeeper-ilor de talie.



Pentru livetext dati clik aici.

×
Subiecte în articol: cm2010