x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Jose Mourinho, suspendat şi amendat de UEFA!

Jose Mourinho, suspendat şi amendat de UEFA!

01 Dec 2010   •   09:02
Jose Mourinho, suspendat şi amendat de UEFA!

La o zi după umilitorul 0-5 suferit pe Nou Camp în faţa Barcelonei, antrenorul echipei Real Madrid, Jose Mourinho, a mai primit o lovitură! Portughezul fost suspendat două etape de UEFA şi amendat cu 40.000 de euro după ce forul european a decis că eliminările lui Xabi Alonso şi Sergio Ramos în finalul meciului de Liga Campionilor cu Ajax au fost premeditate "Mou".

Mourinho nu va lipsi însă de pe banca Realului în Liga Campionilor decât o etapă, cea de-a doua fiind cu suspendare şi depinzând de comportamentul tehnicianului în următorii trei ani.

De asemenea, Xabi Alonso şi Sergio Ramos au fost amendaţi cu câte 20.000 de euro, în timp ce oamenii care au transmis ordinul lui Mourinho, Iker Casillas şi Jerzy Dudek, au fost amendaţi la rându-le cu 10.000 şi, respectiv 5.000 de euro. Cartonaşele roşii primite de Alonso şi Ramos au fost menţinute, jucătorii fiind suspendaţi o etapă în Europa. În plus, formaţia madrilenă a primit o sancţiune financiară de 120.000 de euro pentru aceleaşi evenimente.

UEFA a deschis, săptămâna trecută, o procedură împotriva clubului spaniol Real Madrid, pentu conduita nepotrivită a antrenorului Jose Mourinho şi a jucătorilor Xabi Alonso, Sergio Ramos, Iker Casillas şi Jerzy Dudek, în timpul meciului cu Ajax de la Amsterdam. Conform imaginilor video înregistrate, Mourinho i-ar fi cerut portarului de rezervă Jerzy Dudek să-i transmită lui Casillas că Ramos şi Alonso trebuie să forţeze un al doilea cartonaş galben. După ce a discutat cu Dudek, căpitanul madrilenilor i-a spus lui Ramos decizia lui Mourinho, iar acesta mai departe lui Alonso. Cei doi fotbalişti au tras deliberat de timp şi au fost eliminaţi în finalul meciului când Realul conducea cu 4-0.

Culmea tupeului, după această partidă, Mourinho s-a arătat deranjat de faptul că jucătorii săi au fost eliminaţi, apreciind că aceştia au primit prea uşor avertismentele!

Vezi aici cum au fost eliminaţi Xabi Alonso şi Sergio Ramos în meciul cu Ajax

×