x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Lucescu: Nu mă mai mulţumeşte un titlu intern! Vreau trofee europene!"

Lucescu: Nu mă mai mulţumeşte un titlu intern! Vreau trofee europene!"

24 Mar 2011   •   11:10
Lucescu: Nu mă mai mulţumeşte un titlu intern! Vreau trofee europene!"
Sursa foto: /Reuters

Numele lui Mircea Lucescu a fost vehiculat în ultima vreme în presa de la Istanbul cu privire la o eventuală revenire a tehnicianului român la una dintre forţele fotbalului din Turcia, Beşiktaş fiind, se pare, cea mai interesată de readucerea sa.

Antrenorul de la Şahtior a declarat însă pentru cotidianul Fotomac că Turcia ocupă un loc special în sufletul său şi că se simte mândru că este dorit acolo, dar că el nu mai este cel dinainte şi nu îl mai satisface câştigarea unui titlu intern. "Turcia ocupă un loc foarte special în inima mea. Urmăresc îndeaproape campionatul turc, am prietemi acolo cu care vorbesc des. Numele meu este menţionat tot timpul în legătură cu echipe din Turcia şi sunt mândru de acest lucru. Este frumos să fii dorit. Dar vreau să se ştie un lucru: eu nu mai sunt Lucescu dinainte. Nu mă mai satisface doar câştigarea campionatului intern. Am câştigat titlul în România, în Italia şi în Turcia. Cu Şahtior am câştigat campionatul Ucrainei de patru ori. Eu vreau acum succese în cupele europene. Vreau să ridic deasupra capului astfel de trofee. Cu Şahtior am ridicat Cupa UEFA şi am ca obiectiv o continuitate a acestei performanţe. Cluburile care vor să colaboreze cu mine trebuie să ştie asta. Nu este suficient pentru mine să termin campionatul pe primul loc", a explicat Luce.

Mircea Lucescu a precizat că în ultimii ani s-au întâmplat lucruri suprinzătoare în campionatul turc. "De exemplu, am fost foarte surprins de faptul că Bursaspor a câştigat titlul în sezonul trecut. Nu m-aş fi gândit niciodată că o să ia titlul o altă echipă în afară de Fenerbahce, Galatasaray şi Beşiktaş. Felicit din toată inima formaţia Bursaspor şi pe tehnicianul Ertugrul Saglam. Au obţinut un succes important cu resurse limitate. Beşiktaş şi Galatasaray ar trebui să fie într-o situaţie mai bună. Au achiziţionat mulţi jucători, dar lucrurile nu au mers cum şi-au propus. Fotbalul este frumos şi din acest motiv: este deschis surprizelor. Beşiktaş are un lot impresionant. Guti, Quaresma, Almeida sunt jucători de primă clasă. Cu două-trei întăriri ar putea obţine succese importante în cupele europene", a adăugat Lucescu.

Cotidianul Posta a scris, miercuri, că oficialii clubului Beşiktaş ar urma să negocieze cu Lucescu senior o revenire pe banca tehnică a echipei de pe "Inonu".

×