x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Manchester City a oficializat transferul lui Kovacic

Manchester City a oficializat transferul lui Kovacic

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2023   •   20:33
Manchester City a oficializat transferul lui Kovacic
Sursa foto: facebook

Manchester City a anunțat marți că a finalizat transferul lui Mateo Kovacic de la Chelsea, pe o perioadă de patru ani. Jucătorul de 29 de ani a jucat 221 de meciuri în cinci sezoane la Chelsea.

Alături de Chelsea a câștigat Liga Campionilor, Europa League, Cupa Mondială a Cluburilor FIFA și Supercupa UEFA, precum și premiul de Jucător al Anului al clubului în 2019/20.

Până în prezent, el are 95 de selecții pentru Croația și a fost o parte esențială a echipei țării sale care a ajuns în finala Cupei Mondiale din 2018 și a terminat pe locul al treilea la turneul de anul trecut din Qatar.

Kovacic s-a declarat încântat să se alăture lui City, unde spune că poate continua să se dezvolte sub îndrumarea managerului Pep Guardiola și crede că se alătură celei mai bune echipe din fotbalul mondial.

"Este o mutare strălucită pentru mine și abia aștept să încep cu City", a spus Kovacic.

"Oricine a urmărit această echipă sub comanda lui Pep știe cât de bună este - pentru mine, este cea mai bună din lume. Trofeele pe care le-au câștigat sunt clare pentru toată lumea.

"Să se alăture acestei echipe este cu adevărat un vis pentru orice fotbalist.

"Mai am încă multe de învățat și de dezvoltat și știu că sub conducerea lui Pep pot deveni un jucător mai bun, ceea ce este foarte interesant pentru mine.

"Planul meu acum este să mă odihnesc câteva săptămâni înainte de a mă întoarce la Manchester pentru a mă pregăti pentru noul sezon. Vreau să ajut acest club să rămână în top și să câștige mai multe trofee."

Directorul de fotbal Txiki Begiristain a adăugat: "Mateo este un fotbalist excelent.

"Poate juca număr 6 sau 8, are multă experiență la cluburi de nivel înalt și înțelege Premier League. A fost o decizie foarte simplă să îl aducem la City, deoarece are calitățile tactice și tehnice pe care le căutăm la un mijlocaș.

"Este o persoană pe care o monitorizăm de foarte mult timp și întotdeauna am fost impresionați ori de câte ori l-am urmărit.

"Sunt încântat că este aici. Este un transfer grozav pentru acest club și sunt foarte încântat să văd ce poate face alături de Pep și de restul echipei noastre din spate."

Toată lumea de la Manchester City este încântată să-l primească pe Mateo la club și cu toții îi urăm succes în timpul petrecut aici.”

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: man city kovacic