x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Manchester City trece cu 2-1 de Leeds și are 4 puncte avans în Premier League

Manchester City trece cu 2-1 de Leeds și are 4 puncte avans în Premier League

de Redacția Jurnalul    |    06 Mai 2023   •   22:45
Manchester City trece cu 2-1 de Leeds și are 4 puncte avans în Premier League
Sursa foto: Hepta

Manchester City s-a distanțat la patru puncte în fruntea Premier League cu o victorie cu 2-1 în fața lui Leeds United, amenințată cu retrogradarea.

Vizitatorii s-au aflat pentru prima dată sub conducerea lui Sam Allardyce, după ce acesta l-a înlocuit pe Javi Gracia ca manager la începutul săptămânii, și au fost aproape de a obține cel mai puțin probabil punct, în ciuda faptului că City a dominat pe tot parcursul meciului.

O dublă a lui Ilkay Gundogan în prima repriză i-a adus victoria lui City. Acesta ar fi putut realiza hat-trick-ul în minutul 84, când Erling Haaland i-a cedat mingea pentru a executa un penalty, însă germanul a nimerit bara porții adverse.

Haaland a tras și el în bară, chiar de două ori, în repriza secundă și a avut o lovitură de cap salvată de Robles, înainte ca Nathan Ake să fie forțat să iasă din joc din cauza unei accidentări, o preocupare importantă înainte de semifinala Ligii Campionilor, cu Real Madrid.

Leeds a reușit să reducă din diferență la scurt timp după ratarea lui Gundogan, pentru 2-1, prin Rodrigo, care a profitat de indecizia lui Manuel Akanji cu o finalizare la colțul de jos.

City a rezistat pe final, obținând victoria care a declanșat în tribune scandarea „Campionii", în ziua încoronării regelui Carol al III-lea.

În aceași etapă, Chelsea s-a impus în deplasare la Bornemouth, cu 3-1, iar Tottenham a învins pe teren propriu, cu 1-0, pe Crystal Palace.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: manchester city Premier League