x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Manchester United a urcat pe locul șase în urma victoriei cu 3-0 în fața lui West Ham

Manchester United a urcat pe locul șase în urma victoriei cu 3-0 în fața lui West Ham

de Redacția Jurnalul    |    04 Feb 2024   •   19:24
Manchester United a urcat pe locul șase în urma victoriei cu 3-0 în fața lui West Ham
Sursa foto: Hepta

Alejandro Garnacho, de la Manchester United, a marcat de două ori, după ce Rasmus Hojlund a deschis scorul în ziua în care a împlinit 21 de ani, iar echipa de pe Old Trafford a învins duminică cu 3-0 pe West Ham United și a urcat deasupra oaspeților pe locul șase în Premier League.

În urma victoriei cu 4-3 de joi pe terenul lui Wolverhampton Wanderers, echipa lui Erik ten Hag are acum 38 de puncte după 23 de meciuri, la opt puncte de locul patru. Hammers se află pe locul șapte, cu 36.

"Am mai spus-o în ultimele două luni, viitorul lui Manchester United este foarte luminos", a declarat Ten Hag pentru Sky Sports. "Avem un potențial foarte ridicat, putem juca un fotbal fluid, putem să accelerăm ritmul după cum avem nevoie și să ne apărăm bine.

"Golurile de astăzi au arătat jucători tineri cu un potențial ridicat. Cu fiecare meci, ei cresc, se îmbunătățesc și se adaptează la un nivel mai înalt. Când se bucură de fotbalul lor, încrederea vine și se vede că încrederea crește".

Hojlund a marcat în minutul 23, când Casemiro a trimis mingea în față după ce West Ham nu a reușit să degajeze. Danezul a lovit mingea pe lângă câțiva apărători înainte de a șuta din centrul careului în colțul de jos.

"A fost foarte bine. Întotdeauna este special să joci de ziua ta de naștere, dar astăzi, desigur, cu victoria, da...", a declarat Hojlund.

"În urmă cu o lună se vorbea mult despre noi (Hojlund și Garnacho) că nu marcăm suficiente goluri, dar amândoi suntem tineri și creștem în fiecare zi. Puteți vedea legătura dintre noi".

Hojlund, care a marcat primul său gol în campionat abia pe 26 decembrie, a devenit cel mai tânăr jucător din istoria echipei de pe Old Trafford care a marcat în patru apariții consecutive în Premier League.

Garnacho, în vârstă de 19 ani, a dublat avantajul în minutul 49, după ce șutul său din colțul careului a fost deviat, derutându-l pe portarul Lukasz Fabianski.

Argentinianul a înscris al doilea gol al său în minutul 84, după ce Kalvin Phillips a pierdut mingea și Scott McTominay l-a găsit pe Garnacho în careu.

"Mă bucur foarte mult să joc pentru acest club, cu acest stadion și cu acești fani", a declarat Garnacho. "Suntem fericiți".

Primul său gol a venit la câteva secunde după cea mai bună șansă a lui West Ham, când o greșeală a lui Harry Maguire l-a lăsat pe Emerson singur, dar brazilianul a tras mult peste bară.

Maguire a fost la prima sa titularizare de la 12 decembrie, când a ieșit șchiopătând cu o accidentare la inghinali în înfrângerea de acasă cu 1-0 cu Bayern Munchen, în Liga Campionilor.
Echipa lui Ten Hag a marcat acum 11 goluri în ultimele trei meciuri - inclusiv o victorie cu 4-2 la Newport County în turul al patrulea al Cupei Angliei - după ce în precedentele 10 partide a marcat 10 goluri.

Portarul Andre Onana a reușit, de asemenea, câteva parade excelente în al doilea său meci de la revenirea de la naționala Camerunului, care a evoluat la Cupa Africii pe Națiuni.

Singurul aspect negativ a fost pierderea fundașului argentinian Lisandro Martinez, aparent accidentat la genunchi în repriza a doua, în doar al patrulea meci de la revenirea după o operație la picior.

"Trebuie să aflăm în zilele următoare care este diagnosticul", a declarat Ten Hag. "Este foarte rău, foarte rău pentru el și pentru echipă. El abia s-a întors. Este un jucător foarte important pentru noi. El aduce spirit în echipă, în afară de abilitățile sale de fotbalist".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×