x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Messi va conduce Argentina în amicalul cu Australia din China

Messi va conduce Argentina în amicalul cu Australia din China

de Redacția Jurnalul    |    22 Mai 2023   •   18:15
Messi va conduce Argentina în amicalul cu Australia din China
Sursa foto: Twitter/Fifa World Cup

Lionel Messi va conduce campioana mondială Argentina împotriva Australiei într-un meci amical care va avea loc luna viitoare la Beijing, prima sa vizită în China în ultimii șase ani urmând să stârnească o adevărată goană pentru bilete, relatează Reuters.

Ambasada Argentinei în China a declarat luni că Argentina va juca împotriva Australiei pe 15 iunie, aducându-l pe Messi în această țară pentru prima dată din 2017.

Aceasta va fi a șaptea oară când jucătorul de 35 de ani vizitează China și vine într-un moment în care viitorul său la Paris St. Germain este subiectul unor speculații intense.

O sursă apropiată lui Messi a declarat pentru Reuters că acesta a primit o ofertă oficială pentru a se alătura clubului saudit Al-Hilal din Arabia Saudită în sezonul următor, deși tatăl său a declarat că Messi nu a "semnat sau convenit" o înțelegere.

Messi a avut parte o primire ferventă la fiecare dintre vizitele sale anterioare în China, care are o bază uriașă de fani ai fotbalului, în ciuda dificultăților echipei naționale masculine, care a jucat la Cupa Mondială doar o singură dată.

De la prima sa deplasare în China, în 2005, Messi a jucat pentru Argentina sau pentru fostul său club, Barcelona, în meciuri amicale. Echipa din LaLiga a învins Beijing Guoan cu 3-0 într-un amical în 2010.

Vestea meciului cu Socceroos a devenit rapid virală pe rețelele de socializare chineze, mulți fani exprimându-și nerăbdarea de a urmări meciul și de a-l vedea jucând pe Messi, câștigător de șapte ori al premiului Ballon d'Or.

"Dacă aș putea obține un bilet, nu m-ar deranja să nu am o iubită timp de un an întreg", a glumit un fan pe rețelele de socializare.

Australia și Argentina s-au întâlnit ultima dată la Cupa Mondială din 2022, în Qatar, în 16-imile de finală, unde Messi s-a aflat printre marcatori, echipa sa câștigând cu 2-1.

"Asigurarea unui meci împotriva campioanei mondiale Argentina reflectă poziția Australiei în cadrul fotbalului mondial și respectul pe care națiunile de top îl au pentru ambele noastre echipe naționale de seniori", a declarat directorul general al Football Australia, James Johnson.

Australia a jucat ultima dată în China în 2008, când a remizat 0-0 cu gazdele într-un meci de calificare la Cupa Mondială în provincia Yunnan din sud-vestul țării.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: messi argentina China