x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mutu, pauză până la anul?

Mutu, pauză până la anul?

14 Noi 2010   •   21:23
Mutu, pauză până la anul?
Sursa foto: Carlo Ferrara/Agerpress

137519-carlo-ferraro-epa-agerpres-4846649.jpgAbia scăpat de cele nouă luni de suspendare pentru doping, Adrian Mutu se vede nevoit să ia o nouă pauză. De această dată din cauza unei accidentări. Atacantul Fiorentinei a su­ferit o leziune la muşchiul aductor lung şi va fi indisponibil aproximativ o lună. Dar pentru că Serie A va lua vacanţă de Sărbători, el ar putea intra din nou pe teren abia în ianuarie 2011.

Doar trei meciuri şi jumătate a apucat să joace "Briliantul" de la revenirea sa la sfârşitul lunii octombrie. Românul a fost integra­list în Serie A, în partidele cu Catania, Chievo şi AS Roma. Sâmbătă, Mutu a început în primul unsprezece şi întâlnirea cu Cesena, scor 1-0, din etapa a 12-a. Însă aproape de finalul primei reprize, în minutul 41, el i-a lăsat locul lui Ljajici, după ce a acuzat o accidentare în zona inghinală.

Potrivit violanews.com, Mutu ar putea lipsi de pe teren trei sau patru săptămâni. "Mai e o mică speranţă că indisponibilitatea va fi de două-trei săptămâni, dar o previziune mai rea­listă ar fi de o lună, poate un pic mai puţin de atât."

Astfel, dacă diagnosticul va fi confirmat, "Fenomenul" va pierde derby-urile cu Juventus şi AC Milan. În cel mai fericit caz, el ar putea reveni la 11 decembrie, cu Udinese. Însă este puţin probabil ca Mihaij­lovici să-l forţeze, mai ales că me­ciul Fiorentinei cu Inter Milano, programat iniţial la 18 decembrie, a fost amâ­nat din cauza participării campi­oanei Italiei la Mondialul Clu­bu­rilor. Apoi, Serie A va fi în vacanţă până după Anul Nou.

Accidentarea lui Mutu vine chiar în momentul în care selecţionerul Răzvan Lucescu îi deschisese din nou porţile echipei naţionale. Lucescu a explicat că nu l-a convocat pe jucător pentru amicalul cu Italia pentru a-l lăsa la echipa de club "să se pre­gătească, să joace şi să arate pe teren că are entuziasm şi o dorinţă foarte mare de a se revanşa faţă de tot ceea ce s-a întâmplat".

×