x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Adrian Mutu, implicat într-un nou scandal. Garda Financiară din Italia ancheteaza transferuriie a 41 de cluburi de fotbal

Adrian Mutu, implicat într-un nou scandal. Garda Financiară din Italia ancheteaza transferuriie a 41 de cluburi de fotbal

25 Iun 2013   •   16:20
Adrian Mutu, implicat într-un nou scandal. Garda Financiară din Italia ancheteaza transferuriie a 41 de cluburi de fotbal
Sursa foto: Intact Images

Presa italiană a publicat, marţi, o listă de peste 50 de jucători, ale căror transferuri sunt anchetate de autorităţile financiare şi de parchetul din Napoli pentru fraudă fiscală, pe care apare şi numele atacantului Adrian Mutu, fără a fi precizată o anumită tranzacţie. Totodată, 12 agenţi de jucători sunt vizaţi de ancheta dirijată de Parchetul din Napoli, prin care Alejandro Mazzoni, impresarul vedetei argentiniene Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain), dar şi Alessandro Moggi, fiul lui Luciano Moggi, fost conducător al clubului Juventus, condamnat în scandalul mituirii arbitrilor, Calciopoli, în 2006.

Astăzi, Garda Financiară din peninsulă a descins la sediile a nu mai puţin de 41 de cluburi din primele două ligi. Aceştia suspectează echipele de evaziune fiscală, confiscînd mai multe acte în legătură cu transferurile de jucători, anunţă Gazzetta dello Sport.

Printre numele importante implicate s-ar afla echipe ca Juventus, Milan, Napoli, Lazio, Inter, Roma, Udinese. Cei 12 procurori care se ocupă de acest caz vor analiza documentele în următoarele zile.

Membrii Gărzii financiare au confiscat documente, inclusiv contracte ale unor jucători. Potrivit agenţiei ANSA, Parchetul din Napoli a început ancheta în urmă cu un an. Cluburile şi impresarii sunt cercetaţi pentru asociere în grupuri infracţionale, evaziune fiscală, fals şi spălare de bani.

Cinci din primele şapte cluburi din Serie A sunt vizate de ancheta aflată în desfăşurare: Juventus, campioana Italiei, AC Milan (locul 3), Napoli (locul 2), Fiorentina (locul 4) şi Lazio (locul 7), la această ultimă echipă evoluând fundaşul Ştefan Radu.

×