x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Naţionala Spaniei, în premieră în semifinalele CM

Naţionala Spaniei, în premieră în semifinalele CM

04 Iul 2010   •   00:00
Naţionala Spaniei, în premieră în semifinalele CM
Sursa foto: /Reuters

Succesul cu 1-0 din sfertul cu Paraguay a mai adus încă o noutate pentru Spania: calificarea în premieră în semifinalele unui turneu final al Cupei Mondiale. Eliminaţi de la Cupa Mondială din 2006 în optimile de finală, campionii europeni en-titre au reuşit în sfârşit să treacă de sferturile de finală, fază în care s-au oprit în 1934, 1986, 1994 şi 2002.

Indiferent de ultimele două meciuri în semifinale, naţionala Spaniei va reuşi cel puţin să egaleze cea mai bună performanţă de la CM, locul 4 ocupat în 1950, când turneul avea un format diferit, câştigătoarele celor patru grupe evoluând într-o grupă finală.

"A fost un meci foarte greu, dar este normal, pentru că jucam în sferturi. Cred că am fi putut juca mai bine, dar în final suntem calificaţi. A fost un meci nebun, mai ales cu acele penaltiuri. La cel acordat paraguayenilor am fost foarte nervos. Aveam atât de multe responsabilităţi! Acum ne gândim la Germania, o mare echipă", a spus căpitanul Spaniei, portarul Iker Casillas.

Ibericii mai au un motiv de bucurie: David Villa este golgheterul Cupei Mondiale după faza sferturilor de finală şi are mari şanse să-şi menţină poziţia până la finalul competiţiei. Villa a marcat până acum 5 goluri şi mai poate fi depăşit doar de germanii Klose şi Muller (4 goluri), de olandezul Sneijder (4 goluri) şi de uruguayenii Forlan şi Suarez (3 goluri).

"Reprezentăm o ţară, succesul nostru este al întregii ţări. Mi-am făcut bine treaba, dar mâine nu mi se vor face cadouri, trebuie să muncesc în continuare. Titlul de cel mai bun marcator? Mai întâi trebuie să ajungem în finală, indiferent dacă sunt eu cel care marchează sau altul. Sunt mulţumit că am înscris atâtea goluri, dar mai ales pentru că aceste reuşite aduc victorii echipei", a spus Villa.

×
Subiecte în articol: cm2010